Student Pavle Cicvarić pozvao mlade da se pridruže protestima: Idemo do pobede! (FOTO/VIDEO) 1Pavle Cicvarić/Foto: N. Kovačević

Student iz Užica Pavle Cicvarić koji je, sa svojom porodicom, na meti režima samo zato što je govorio na beogradskom protestu, pozvao je večeras, sa protesta „Užice protiv nasilja“, mlade da se pridruže protestnim okupljanjima.

Zahvalivši se Užičanima, ali i drugim građanima Srbije, na podršci koju su pružili njemu i njegovoj porodici, Cicvarić je kazao da mu je ta podrška „dobro došla“.

„Osvetlali ste obraz ovog grada. Verujem u to da se sada mnogi ugledaju na vas, a trebalo bi da budete ponosni i jedni na druge“, poručio je studet druge godine beogradskog FPN.

Student Pavle Cicvarić pozvao mlade da se pridruže protestima: Idemo do pobede! (FOTO/VIDEO) 2
Foto: N. Kovačević

Navodeći da „nije samo on učesnik protesta, već mnogi ugledni ljudi, njegovi prijatelji, koleginice i kolege, za koje je rekao da su „jednako ili možda hrabriji od njega“, on je u tom kontekstu naveo Emiliju Milenković iz Vranja, Lazara Simića iz Kraljeva, Anđeliju Stanimirović iz Niša i Miju Purić iz Užica.

Prisutni su, na njegovu inicijativu, podržali i Ivana Bjelića, aktivistu udruženja FORCA iz Požege koji je, takođe, bio izložen uvredama ministra Aleksandra Martinovića.

Student Pavle Cicvarić pozvao mlade da se pridruže protestima: Idemo do pobede! (FOTO/VIDEO) 3
Foto: N. Kovačević

On je pozvao studente i srednjoškolce da se pridruže protestima, a posebno je takav poziv uputio studentima Pedagoškog fakulteta u Užicu.

„Podržite jedni druge. Recite ovome ne. Biću sa vama do kraja u ovome. Ljudi, idemo do pobede!“, poručio je Pavle Cicvarić, koga su prisutni pozdravili velikim aplauzom.

Protestu je prisutvovalo oko dvesta građana Užica, ali i predstavnika udruženja građana i opozicionih partija iz Arilja, Požege, Lučana i Kosjerića. Mnogi od njih su bili sa decom.

„Odlazi, odlazi“, uzvikivali su okupljeni ispred užičke skupštine, aludirajući na šefa države Aleksandra Vučića, iako niko od njih nije pominjao njegovo ime.

Demonstranti su nosili velike transparente „Užice protiv nasilja“, „Požega protiv nasilja“, „Student nije zapalio žito“, „Ne damo Pavla“ i druge.

Zoran Filipović, voditelj protesta i građanski aktivista, nakon što je naveo da je „život u Srbiji postao čemeran i da je građanima ostalo da se okupljaju i budu zajedno“, saopštio je da se protesti održavaju u 26 gradova Srbije.

„Ovaj protest neće i ne može stati. Do pobede“, uzviknuo je Filipović.

„Šaljemo podršku policajki iz Valjeva, koja radi svoj posao, a hajde da pozdravimo i one policajce koji su, takođe, profesionalci i koji se gade na sve ovo što se dešava i na ono u šta se pretvorila srpska policija“, poručio je Filipović.

Student Pavle Cicvarić pozvao mlade da se pridruže protestima: Idemo do pobede! (FOTO/VIDEO) 12
Foto: N. Kovačević

Demonstranti su formirali kolonu i, duvajući u pištaljke, prošeteli se centrom Užica. Blokirali su saobraćaj u Obilićevoj i Omladinskoj ulici, svim kružnim tokovima, delu Ulice Nikole Pašića, Ulici Dimitrija Tucovića i vratili se ispred užičke skupštine.

Jednočasovni protest je protekao mirno, bez vidljivog prisustva policije.

Podsećanje na zahteve

Filipović je podsetio na zahteve protesta, rekavši da se traži smena Saveta REM, gašenje tabloida i medija koji krše novinarski kodeks, promivišu nemoral i nasilje, poput rijaliti programa, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi, smene ministra policije Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari