Supruga upucanog Srbina sa Kosova pita Vučića: Šta smo im mi skrivili i koliko krvi treba da se prolije 1foto: Print screen Pink

Marina Jovanović, supruga Milana Jovanovića, kog je nedavno upucala kosovska policija, obratila se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i članovima Vlade koji su došli u Rašku an sastanak sa Srbina sa KiM.

Ona je navela da su oucali na nevinog čoveka.

– Milimteri su delili da moja deca ostanu bez oca, a ja bez supruga. Zašto su nas napali? Šta smo mi skrivili? Decu ne mogu da smirim, ćerkica koja je mala i ima 3 godine svaku noć plače i traži oca. Šta njoj da kažem – rekla je Jovanović i zaplakala.

Ona kaže da je pokrenula peticiju da se uklone svi specijalci sa Kosova i Metohije.

– Želim da vas pitam još koliko krvi treba da se prolije da bi se rešilo ovo stanje? Ja sam inače izbeglica sa Kosova, sa svojih 12 godina sa izbegla iz Obilića i sad to isto doživljavaju moja deca – pitala je ona.

Vučić joj je odgovorio da će se Milan uskoro vratiti kući, i da je već predočio porodici Jovanović šta može da uradi.

– Još koliko krvi? Sve vreme sve što radimo je to da ne bude krvi. Pitam se samo da li neko misli da sam glup ili lud, i da ne razumem da će danas aplauze da dobijaju samo oni koji će da drže nadrealne i ostrašćene govore, jer ljudi ne mogu više da trpe ništa. Samo hoću da predočim koliko je situacija teška. Ali sam rekao i da ako se formira ZSO, molio bih ljude zbog bezbednosti da se vrate u institucije. Ali prošli put kada sam to predočio, video sam jednodušno odbijanje od svih nosilaca pravosudnih funkcija – kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, bukvalno niko neće ništa da ima sa kosovskim institucijama.

– Imaćemo još mnogo problema, ali ćemo da se borimo i da pokušamo da sačuvamo ljude. Ne da nešto stalno visi u vazduhu, kao da nešto nismo želeli da uradimo, ili da nekome nismo želeli da pomognemo. Još od 1998. godine kada sam posetio naše junake na karauli Deva, ne postoji niko ko je toliko puta bio na KiM. Sada pošto neće da me puštaju uglavnom se viđamo u blizini administrativne linije. I ne postoji niko ko zna sve patnje naših ljudi. Ali razumite da su nam dobrim delom ruke vezane. Ja se sećam kada sam poslednji put u Raški molio da se uklone barikade, a mnogi su bili protiv, a pitanje je ko bi danas bio živ. Kupili smo mir i još neko vreme – rekao je predsednik.

Podsetimo, danas se u Raškoj održava sastanak predsednika i članova vlade sa Srbima sa KiM.

Vučić im je saopštio mere koje je vlada usaglasila a koje će poboljšati njihov život i zadržati ih na Kosovu.

On je rekao da premier Kosova Aljbin Kurti neće formirati ZSO, ali da treba voditi politiku mira, i poručio im da budu jedinstveni u primeni odluke oko izbora na severu Kosova koji su zakazani za 23. april, a ne koje se Srpska lista nije prijavila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari