Susret Popovića i Čepurina 1Foto: Fonet

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović istakao je danas u razgovoru sa
ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom da očekuje da Srbija u najskorijem roku dodeli diplomatski status ruskim humanitarcima u Nišu, po istom principu kao i pripadnicima NATO.

Popović je rekao da je današnji dan, kada se obeležava godišnjica početka NATO agresije na Srbiju, pravi momenat da se setimo ko su nam pravi saveznici i prijatelji, a ko su oni koji su „kršeći međunarodno pravo ubijali nedužne civile i decu u Srbiji“, saopšteno je iz SNP.

Od 2012. godine naovamo pripadnici humanitarnog centra u Nišu razminirali su više od četiri miliona kvadratnih metara i uklonili 1.500 mina i eksplozivnih naprava zaostalih iz NATO agresije, naveo je Popović i dodao da bi dodeljivanje imuniteta ruskim humanitarcima u Nišu demonstriralo čvrstu opredeljnost Srbije da ostane vojno neutralna država.

„Jedini cilj NATO agresije na Srbiju je bio otcepljenje i kasnije protivpravno proglašenje nezavisnosti južne srpske pokrajine Kosova i Metohije“, ocenio je Popović. Dvojica sagovornika su ukazala da postoji ogroman potencijal za rast ekonomske saradnje. Popović je ponovio da je važno da država na institucionalnom nivou pruži podršku našim privrednicima da organizovano nastupe na ruskom tržištu.

„Veći izvoz na rusko tržište znači povećanje BDP, rast privrede i otvaranje novih radnih mesta“, rekao je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari