Na skupu u Brusu sutra govori istoričar Čedomir Antić 1Foto: Nenad Kovačević

Četvrti protest građana Brusa pod sloganom „Jedan od pet miliona“ biće održan sutra u 18 časova u centru grada sa zahtevom za ostavkom predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića Jutke.

Najavljeno je da će na skupu govoriti istoričar Čedomir Antić, a organizator protesta Aleksandar Grbić rekao je za agenciju Beta da bi Jeličić trebalo da podnese ostavku jer se protiv njega vodi krivični postpak zbog seksualnog uznemiravanja žena.

„On je to trebalo odmah da učini, ta ostavka je trebalo da bude njegov moralni čin“, rekao je Grbić.

Građani Brusa koji protestuju podržavaju zahteve beogradskog protesta, odnosno traže da opozicija dobije prostor u medijima, da se obezbede fer izborni uslovi, da se „spreči bahatost vlasti“.

„Protestujemo protiv medijskog mraka, protiv bahatosti ljudi na vlasti, protiv revanšizma koji je prisutan i kome sam i sam izložen“, rekao je Grbić i dodao da je poreska policija tri puta dolazila u restoran u Brusu čiji je vlasnik i zatvarala ga.

„To je najpre bilo letos nakon što sam organizovao protest malinara, a zatim i prošle nedelje kada su mi zatvorili lokal na tri meseca, čime su doveli u pitanje egzistenciju pet porodica“, kazao je Grbić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari