Švarm: Prva sledeća priča ulazak Srbije u NATO

Ostavite komentar


  1. Teško će građanima biti da prihvate ulazak u alijansu koja je izvršila agresiju na našu zemlju,i zazvala razaranja neviđenih razmera i ubijanje hiljada nedužnih srpskih civila. Ako na kraju budemo prinuđeni da se odlučimo na taj korak onda će biti potrebno raspisati referendum, pa kako odluči većina neka tako i bude.

  2. Ulazak u NATO je na stolu od 1991. godine, kada je to nuđeno bivšoj SFRJ na čelu sa Antom Markovićem . Teško da će biti uklonjen sa njega pogotovu što će sa ulaskom Makedonije i BiH , Srbija biti jedina balkanska zemlja van te organizacije. To je praktično neizdrživo stanje na duži rok , pogotovu kada se radi o jednoj maloj zemlji, kao što je Srbija, čiji je broj stanovnika već sada ispod sedam miliona . Pored toga ulazak neke države u EU posle pada berlinskog zida je nemoguć bez članstva u NATO , a vrlo često se može čuti od zvaničnika sa zapada da članstvo u EU i NATO idu ruku pod ruku , kao i uvek ponavljani pojam „evroatlantske integracije“, nikad samo evropske integracije.

  3. Srbija je potpisnica nekakvog partnerstva sa NATO-m. Za mene laika to je jedna vrsta pozadinskih jedinica NATO-a, odnosno rezervni sastav NATO-a koji u svakom momentu moze biti aktivni sastav a to je punopravno clanstvo, zavisno od okolnosti…
    Neupuceni i politikanti pricaju o nekakvoj vojnoj ,,NEUTRALNOSTI,,…
    Pobogu kakva je to ,,neutralnost,, kad NATO snage imaju sva prava u Srbiji pa ako hocete i cemu tolike vjezbe ako si ,,neutralan,,.
    Situacija oko NATO je slicna ovoj oko Kosova. Tu se sve zna samo narodu treba polako promijeniti svijest. Rusi to dobro znaju, oni su sila koju nemogu varati Balkanski politicari, hocu reci Rusi su daleko pametniji i obavesteniji ad nas balkanaca….

  4. Mi ćemo biti jedno od prvih zemalja koja će ući u EU bez ulaska u NATO, kraj priče.

    1. Misliš, mi ćemo biti prva zemlja koja će ući u NATO a pritom nije pogodna za EU i neće nikad uću u tu EU. To realno može da se očekuje od naprednjaka – kad izvise za EU i potroše Kosovo smisliće nov nacionalni projekat – ulazak Srbije u NATO.

  5. Nikada u NAT-o, valjda se I narod nesto pita u ovoj nasoj ukletoj zemlji Srbiji. Dosta nam je od 1945 pa do danas izdajnika koji su se potkusurivali samo sa Sbijom. Naravno mislim na Tita I njegovu srpku komunisticku bagru koja je srpski narod unistila moralno I duhovno. Oni I danas vladaju, to su njihova deca I unuci I samo se bore za svoje dzepove gazeci ovaj narod. Da vidim ko ce nas uvuci ako sme u NATO koji se je izivljavao bacajuci bombe sa isiromasenim uranijumom, ubijajuci nas narod I zagadjujuci nam zemlju po kojoj hodamo.

    1. glup si brate.
      upravo da se izlečimo od komunizma treba da idemo u nato.ali prvo lečenje od beskorisnog i štetnog inaćenja.

  6. Ukratko, gospodine Svarm, hvala ali ne hvala. Ne bi smo u NATO. Mozemo da saradjujemo i da se postujemo, ali da budemo clanica bilo bi degutantno posle onolikih zrtava i bombardovanja.

    1. Inače , Švarm je taj koji daje ponude , pa ga ti odbijaš kao Vito Korleone Soloca !

  7. Velika je razlika izmedju PARTNERSTVA i “PUNOPRAVNOG” članstva, u kome država potpada pod komandu Komande NATO. Bez obzira na živopisnu scenografiju, ta Komanda nije u Brislu, nego u Pentagonu. Komanda NATO ima neprikosnoveno pravo da rasporedjuje atomski arsenal na teritoriji država članica i privilegiju da bira teritoriju za kolatelarnu štetu, odnosno, teritoriju sa koje je najisplatljivije lansirati taktički atomski udar, a koja će primiti manje – više identični atomski kontraudar. Neće kontraudar ići na Vašington, jer bi usledio udar na Moskvu i zna se da bi to bio kraj, a malih, ograničenih sukoba sa taktičkim atomskim oružjem, pod uslovom da su na sigurnoj udaljnosti od SAD, lako može biti. Srbija u NATO bila bi ATOMSKA Srbija sa okidačima u Pentagonu i vredi razmisliti, da li je demonizacija siromašne i slabo naseljene Srbije i posle 90-ih, sasvim slučajna inercija?

  8. Onda to znaci da je NATO stvarno jadan i da ce iz njega pre izaci zemlje EU nego sto ce Srbiaja uci. Ocigledno je.

  9. Prestanite da zagovarate NATO jer mnoge evropske zemlje niti su ikad bile niti ce ikad biti clanice. Nadam se da pismenim ljudima ne moram da nabrajam koje jer se umorih ponavljajuci ih kao Svaba tra-la-la. Ostalo je samo cist populizam – ko ce da brani Srbiju – pa da li vi zivite u XXI veku ili kada? Nas vise niko ne ugrozava je smo totalno propali!

    1. A koliko država je ušlo u EU posle pada berlinskog zida , a da nisu članice NATO ?Ponovi, molim te, samo još jednom , nisu svi zapamtili .

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.