Svečlja: Za zamenu vozačkih dozvola izdatih u Srbiji prijavilo se 29 osoba 1Foto: printscreen / N1

Pozivu ministarstva unutrašnjih poslova za zamenu vozačkih dozvola izdatih u Srbiji za vozačke dozvole Kosova odazvalo se 29 građana u devet opština širom Kosova, izjavio je danas kosovskih ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja, javlja poretal KoSSev.

Svečlja je ocenio da je „uspešno počela primena odluke kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova kojom se omogućava prelazak sa vozačkih dozvola izdatih od strane Republike Srbije za građane na Kosovu, na kosovske vozačke dozvole“.

On je naglasio da je ministarstvo donelo odluku o promeni dozvole zbog zahteva „građana iz redova srpske zajednice i Kosovske policije, u cilju povećanja javne bezbednosti i rešavanja zahteva građana“.

Svečlja se zahvalo građanima na saradnji i pozvao ih da iskoriste priliku do isteka roka.

Rok za prelazak sa srpskih dozvola na kosovske trajaće tri meseca – do 9. avgusta, a po isteku tok perioda više neće biti moguća vožnja na Kosovu sa dozvolama koje su izdavane u Srbiji.

Uslovi i proces ove procedure u većini su jasno nvedeni prethodnih dana, ali jedno od ključnih pitanja – da li će se građanima po završetku procesa izdavanja kosovskih vozačkih dozvola, vraćati važeća srpska – nije jasno naznačeno, navodi portal KoSSev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari