SZS: Napadom na Đilasovu porodicu vlast ušla u najmračniju fazu 1Foto: Beta/Luka Filipović (Arhiva)

Savez za Srbiju (SZS) saopštio večeras da zastrašivanje porodice jednog od vođa te koalicije DraganaĐjilasa pokazuje da je vlast „raskrstila sa civilizovanom političkom kompeticijom i sa zdravim razumom“, odnosno da je ušla u svoju najmračniju fazu.

U saopštenju SZS je podsetila da je već upozorila na moguće sukobe u društvu usled trenutnih političkih podela, i ponovila da će napadnute „braniti na ulicama i na svakom mestu“.

„Ne tražimo da policija istraži ovaj slučaj, niti sud da sudi počiniocima. Naručilac i inspirator svih napada na neistomišljenike u Srbiji je lično (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić. Njemu treba da se sudi. U zakonima ove zemlje postoje adekvatne kazne za ono što rade svih ovih dana. Ali sudove, kao i Skupštinu i Vladu je preuzeo Vučić“, navodi se u saopštenju.

SZS je dodao i da da demokratska opozicija i građani imaju obavezu da „u najkraćem mogućem roku stvore uslove u kojim će te kazne biti izrečene na sudu“.

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas je prethodno na društvenim mrežama objavio da su pristalice vlasti deset minuta sa terase u njegovom susedstvu sa ozvučenja puštale skandiranje „Đilase lopove“, što je uznemirilo njegovu decu, koja su „plakala i tresla se od straha“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari