"Naprednjačka koještarija i besmislica": Šta kažu predstavnici opozicije koje su napali tabloidi zbog vode "Jana"? 1foto: Printscreen/Twitter

Flašica ledenog čaja „Jana“ koji se proizvodi u Hrvatskoj bio je povod za kampanju na režimskim medijima kako bi deo opozicije koji se protivi potpisivanju francusko-nemačkog predloga sporazuma Beograda i Prištine bio okarakterisan kao „lažna patriotska“ grupacija.

Oni koji su bili na sastanku kažu za Danas da je u pitanaju „sitničava politička reakcija“, rijalitizacija situacije, ali i „naprednjačka koještarija i besmislica“.

Predsednik Državotvornog pokreta Slobodan Samardžić tako navodi da se oni koji takve navode propagiraju se ponašaju po narodnoj poslovici „Dokon pop i jariće krsti“.

– To je jedna dosta sitničava politička reakcija. Ti ljudi koji o tome govore se ponašaju po onoj narodnoj „Dokon pop i jariće krsti“. Oni su dokoni u odbrani svoje države i Kosova i Metohije. Ponavaljaju šta im drugi iz inostranstva govore, pa traže neke sitne začkoljice da bi onima koji se bore za odbranu Kosova i Metohije naudili. Mislim da to neće imati nikakvog, čak ni propagandnog efekta, kaže Samardžić.

"Naprednjačka koještarija i besmislica": Šta kažu predstavnici opozicije koje su napali tabloidi zbog vode "Jana"? 2
foto FoNet Zoran Mrđa

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski smatra da se ovime „još agresivnije relativizuje čitav ovaj trenutak i da se opskurnim sadržajem razbije fokus sa glavne teme“.

– Nižerazrednom propagandom pokušavaju da skrenu pažnju državotvorne opozicije i sveukupe javnosti. Specijalne emisije posvećene flašici vode su možda vrhunac obesmišljavalja polemike i političkog života u Srbiji. Koliko ozbiljno mogu da tretiram optužbe da smo hrvatski agenti i plaćenici kada je celom poslaničkom klubu Srpske stranke Zavetnici potpuno zabranjen i tranzit kroz Hrvatsku zbog toga što smo posetili Jasenovac?! Očito žele da izvedu pokaznu vežbu medijske satanizacije i javnog linča sa ciljem da demonstriraju kako će proći svako ko bude branio integritet države i ustavni poredak. Isto tako, ovo potvrđuje i jalovost njihove argumentacije. Gde će flašicom vode na nas?!, navodi naša sagovornica.

"Naprednjačka koještarija i besmislica": Šta kažu predstavnici opozicije koje su napali tabloidi zbog vode "Jana"? 3
Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Kao „naprednjačku koještariju i besmislicu“ ove natpise okarakterisao je predsednik Nove demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

Zaista je reč o naprednjačkim koještarijama i besmislicama koje je nemoguće komentarisati sve i da se hoće. Jedini suština i istinski problem za sve nas kao državu i naciju je iskazana prednost predsednika Republike i vladajuće garniture da počini akt veleizdaje tako što će prihvatiti evropsko-američki plan koji je protivustavan, čime Srbija treba da prizna takozvano nezavisno Kosovo, smatra Jovanović.

"Naprednjačka koještarija i besmislica": Šta kažu predstavnici opozicije koje su napali tabloidi zbog vode "Jana"? 4
foto FoNet Milica Vučković

Na sastanku ovog dela opozicije bili su, sem naših sagovornika, i predsednik Pokreta za odbranu Kosova i Metohije Miloš Ković i profesor Fakulteta političkih nauka Časlav Koprivica koji je deo ovog pokreta, kao i predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović. Oni su na društvenim mrežama okačili fotografije sa natpisom „NE ULTIMATUMU“, te su tražili i posebnu sednicu Skupštine Srbije na kojoj bi se raspravljalo o francusko-nemačkom predlogu, čije bi potpisivanje za ovaj deo opozicije predstavljao čin veleizdaje.

Kako se na jednoj fotografiji sa sastanka našla i flašica ledenog čaja „Jana“ režinski mediji su to iskoristili za kampanju u kojoj su učesnici ovog sastanka predstavljeni kao lažne patriote.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari