Tadić: Razgovaramo sa Aleksićem, želimo na listu "Srbija protiv nasilja" 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas da ta stranka želi da bude na predizbornoj listi „Srbija protiv nasilja“ jer je važno „ponovo postaviti standarde politike u Srbiji“.

„Postoji prostor da ‘Srbija protiv nasilja’ – a to je jedna od važnih poruka: da je Srbija protiv nasilja u svakom smislu, ne samo unutrašnjem već i spoljašnjem, trpeli smo ga godinama – napravi koherentnu politiku i da imamo unutrašnji dogovor“, rekao je Tadić, bivši predsednik Srbije, u emisiji RTV „Pravi ugao“.

Podsetivši da je njegova stranka van parlamenta, on je, potvrđujući pisanje medija, rekao da SDS vodi „organske razgovore“ sa Narodnim pokretom Srbije Miroslavom Aleksića o budućoj saradnji, i da Aleksić „ima ideju da SDS učestvuje na toj listi“.

Međutim, dodao je da ne želi da kalkuliše dok se ti pregovori ne dovrše.

Rekao je da će SDS u svakom slučaju nastupati kao opozicija Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci.

Po rečima Tadića, važno je kakav je unutrašnji sporazum stranaka koje su u koaliciji: „One ne moraju izaći u javnost sa svime, ali moraju znati ‘crvene linije’ među sobom, to su takozvani kodeksi. U suprotnom, te koalicije se brzo rasturaju“, rekao je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari