Tadić: Tačno je da nisam želeo da sedim pored Miće Jovanovića 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Na Palminim manifestacijama u Jagodini bio sam samo nekoliko puta i to uvek i sve vreme u prisustvu pripadnika policije i vojne bezbednosti.

Na te manifestacije sam uvek poslednji dolazio i prvi odlazio i za to vreme nikada nisam primetio da se dešavalo išta od optužbi za monstruozna krivična dela, koja se u javnosti iznose ponovo ovih dana, jer je sva prilika da je ovaj proces pred tužilaštvom pokrenut odavno. Međutim, tako ozbiljne optužbe zahtevaju najopsežniju i najozbiljniju istragu nadležnih organa i njihovo hitno aktiviranje. Ovakva istraga ne sme nikako da se vodi u vučićevskom maniru na senzacionalistički i politikantski način u medijima, već jedino u institucijama koje su za to nadležne i od strane profesionalaca – kaže za Danas Boris Tadić, lider Socijaldemokratske partije i bivši predsednik Srbije.

Tadić potvrđuje da je tačna izjava Miće Jovanovića, vlasnika univerziteta Megatrend, da nije želeo da, na jednoj od tih proslava u Jagodini, sedi pored njega.

„Naravno da nisam želeo da sedim pored takvih ljudi. Međutim, o tome su odlučivali protokol i službe bezbednosti. Nažalost, više puta sam i morao da sedim sa ljudima sa kojima privatno nikada ne bih, ali u ovom konkretnom slučaju sam se složio sa odlukom protokola. Tako da taj deo Jovanovićeve izjave jeste tačan, za razliku od dela u kom, očigledno osujećen time, iznosi besmislice o nekakvom ‘otimanju mikrofona'“, ističe Tadić za Danas.

Jovanović je u emisiji Hit tvit, u kojoj se u nedelju uveče pojavio zajedno sa Markovićem i advokatom Goranom Petronijevićem, povukao ranije navode da će svedočiti o tome da je na proslavama u Jagodini bilo podvođenja devojaka.

Vlasnik Megatrenda je ispričao da je iz Kana došao na proslavu Palminog 50. rođendana i da ga je Marković stavio pored „druga Ivice Dačića“, čime je, kaže, bio počastvovan.

Ali onda je došao Boris Tadić, tada predsednik Srbije, koji je navodno rekao što će on tu i da neće da sedi sa kriminalcima.

Tadić: Tačno je da nisam želeo da sedim pored Miće Jovanovića 2

Palma ga je potom premestio za drugi sto, a Jovanović je, kako je naveo, pozvao vozača i otišao za Beograd.

Zbog toga je, objasnio je Jovanović, bio pomalo ljut i zato je dao intervju za Nova.rs  (u kome je rekao da je spreman i da svedoči o podvođenju), ali da se sada kaje i da se dobrovoljno prijavljuje da bude svedok odbrane na suđenju Markoviću.

„Jeste da su tu bile devojke i službenice, ali tu ničeg lascivnog nije bilo. Žurke koje sam ja četvrtkom pravio na Megatrend univerzitetu su bile potpuno iste, ničeg tu lascivnog nije bilo. Bio sam stvarno ljut, ako će gospodin Palma da prihvati moje drugarsko izvinjenje…“, rekao je Jovanović.

Na pitanje da li je to bila, ipak, preterana reakcija za nekoga ko je ljut na nekoga, kaže da jeste. On je takođe prethodno ispričao i da je svojevremeno došlo do problema prilikom cene prostora za otvaranje ispostave Megatrenda u Jagodini, pa je i to podstaklo njegovu reakciju.

Krstić bez odgovora

Na društvenim mrežama su se pojavile i fotografije sa Markovićevih proslava u Jagodini, na jednoj je i Nebojša Krstić, svojevremeno savetnik za medije Borisa Tadića, koji nije hteo da odgovori na pitanje Danasa o svom učešću u ovim događajima. P. D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari