Tandiru jednoglasno poverenje za predsednika BOSS 1 Foto (BOSS) : Samir Tandir

Više od 300 delegata, jednoglasno je za predsednika Bošnjačkog – srpskog saveza (BOSS) izabralo Samira Tandira, osnivača stranke.

Tandir je bivši visoki funkcioner Stranke pravde i pomirenja (SPP) i jedan od najbližih saradnika lidera te partije muftije Muamera Zukorlića. SPP je napustio zbog neslaganja sa politikom koju vodi novi predsednik stranke Usame Zukorlić.

Prošle godine, u Prijepolju, pokrenuo je inicijativu za formiranje nove partije, Bošnjačko – srpskog saveza, koja je u Registar političkih partija Srbije upisana u januaru ove godine. Sedište joj je u Beogradu.

Bošnjaci su dobili četrnaestu političku partiju, koja se, odmah, po osnivanju svrstala uz aktuelnu državnu vlast, dajući joj podršku za aktivnosti na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Na izbornoj skupštininajavljeno je učešće na predstojećim izborima i u saopštenju je navedeno da će u narednom periodu „imati razgovore sa političkim subjektima, udruženjima građana, sindikatima, slobodnim intelektualcima i istaknutim pojedincima, kako bi formirali što širi blok za predstojeće izbore na moralno etičkim vrednostima“.

U saoipštenju još stoji da će „nastaviti da budu brana ekstermizmu, radikalizmu i primitivizmu“ i da je usvojen plan „za potpuni peporod države i društva“.

Za zamenika predsednika stranke, na skupštini održanoj na Zlataru, izabran je Bajazit Žigović, a za potpredsednike Nađa Zečević, Dževad Kurtanović i Martin Matijašević.

BOSS je kao bošnjačka u osnivanju, izborne potencijale isprobao na prošlogodišnjim izborima za Bošnjačko nacionalno veće (BNV). Tada je podržana lista „Savez za Sandžak i dobre Bošnjake“, koja je osvojila jedan mandat u nacionalnom savetu, najviše zahvaljujući glasovima dobijenim u Prijepolju, gde BOSS ima najveće uporište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari