Tatjana Manojlović: SNS džemper se para od kada je sa čela stranke abdicirao "faraon Vučić" 1Printskrin RTS

Poslanica Deomokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović danas je, u skupštinskoj debati sa poslanicima Srpske napredne stranke (SNS) o predlozima izmena zakona o planiranju i izgradnji, rekla da se „SNS džemper para“ kada je čela stranke abdicirao „faraon Vučić“ jer mu više ne treba.

Prema njenim rečima, to treba da shvate „botovi i pijavice koji se hrane novcem građana Srbije“.

Pada rejting, SNS džemper se definitivno para. Tako kažu građani Srbije, došao je kraj za vas. Oslobodili smo se osmanlija, oslobodićemo se i vas“, rekla Manojlović.

Nakon nje govorio je poslanik Zajedno Nikola Nešić i poručio poslanicima SNS da jer njihova vlast građanska anarhija.

„Gospodine Vesiću, gde žurite, kažete da ćete doneti podzakonske akte, 40.000 objekata hoćete da izgradite za takvo vreme. Gde ima najviše neleganih objekata, je l’ u Beogradu? Legalizovali ste pola miliona objekata, zašto žurite Vesiću?“, upitao je Nešić.

Poslanik Zeleno levog poslaničkog kluba Robert Kozma smatra da je Vlada predložila ove izmene zakona kako bi „poklonila svojim tajkunima oko 10 milijardi evra“.

„Vlada je predložila ovaj predlog da zabaršuri krađu kroz Zakon o planiranju i izgradnji, kako bi poklonila svojim tajkunima oko 10 miliardi evra. Time štete budžet. Pokušali su da kroz predlog Zakona o ozakonjenju kažu da misle na građane koji imaju teške životne uslove i nemaju priključke na struju, vodu i kanalizaciju. Nemamo ništa protiv toga, ali ono što bismo radili drugačije je barem neka analiza koliko je ovakvih građana, kada će se priključiti i koliko će to da traje“, zaključio je Kozma. (

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari