Marinika Tepić: Stranci odlučuju o sudbini Beograda 1 Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je danas da „svi nadležni organi znaju da su izbori pokradeni“, kao i da je ta krađa „pripremana najmanje godinu dana“, a da je inženjering krađe projektovan tako da stranci odlučuju o sudbini Beograda i Srbije.

„To je protivno zakonu, državljanin Bosne i Hercegovine i Republike Srpske ne može da glasa na beogradskim izborima“, rekla je Tepić za televiziju N1.

Ona je kazala da u 20.00 sati ističe rok za podnošenje prigovora za izbore koji su održani 17. decembra, a da nakon toga teče rok od još 72 sata, što je vreme u kome komisije treba da se izjasne o prigovorima.

Navela je da koalicija „Srbija protiv nasilja“ traži da se izbori, zbog brojnih neregularnosti, ponište, a da ako se to ne dogodi „sledeća instanca su Ustavni sud i građani“.

Marinika Tepić: Stranci odlučuju o sudbini Beograda 2
Foto: Z. S. M.

Podsetila je da je posmatračka misija OEBS-a, ODIHR, ocenila izbore u Srbiji „kao nefer“.

Govoreći o štrajku glađu koji je sa zahtevom da se izbori ponište počela pre dva dana, Tepić je rekla da to nije „naprečac doneta odluka“.

„Ovo je jedna odlučna inicijativa da bi se priznalo ono što svi znaju da se dogodilo, a to je epska krađa Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke (SNS), kojoj je sada ceo svet svedočio“, kazala je Tepić.

Na pitanje da li očekuje da će joj se obratiti neko od predstavnika vlasti, kao što je to bio slučaj kada je u aprilu 2011. godine štrajkovao glađu tadašnji predsednik SNS-a Tomislav Nikolić, uz zahtev za raspisivanje vanrednih izbora, Tepić je odgovorila da od predsednika Srbije i doskorašnjeg predsednika SNS-a Aleksandra Vučića ne očekuje da joj se obrati.

„Od Aleksandra Vučića ne očekujem, zato što je taj čovek za mene diktator koji je zapravo mozak celog ovog inženjeringa“, zaključila je Tepić i dodala da očekuje da reaguju Republička izborna komisija (RIK) i Ustavni sud.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari