Tepić: Orlić kao promoter mržnje 1Marinika Tepić Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Šefica Poslaničke grupe Ujedinjeni za promenu Srbije u Skupštini Marinika Tepić izjavila je danas da je, na osnovu prethodnog iskustva, teško poverovati da neko ko je perjanica i promoter mržnje prema svima koji misle svojom glavom, može preko noći da se promeni, naglasivši kako veruje da će je Vladimir Orlić demantovati.

Da smo za Orlića saznali juče i pročitali njegovu biografiju, Orlić je netipični član Srpske napredne stranke, za koje smo navikli da završavaju nepoznate fakultete za nekoliko godina, istakla je Tepić u Skupštini Srbije.

To je deo njegove profesionalne biografije, ali njegova politka biografija je za zabrinutost.

„Danas biramo prvog među nama jednakima i taj prvi treba da bude ogledalo pluralizma, sposoban da sasluša drugačije mišljenje, nosi se sa kritikama kao pravi gospodin, ponešto nauči i korisno primeni“, istakla je Tepić.

Orlić do sada ništa od ovoga nije pokazao i zato ne može dobiti podršku kluba Ujedinjenih, naglasila je Tepić, istovremeno ocenivši da je Orlić bio „veoma konstruktivan“ tokom konsultacija proteklih dana.

Prema njenim rečima, od predsednika parlamenta se očekuje da se poslanicima opozicije omogući da slobodno govore, da adekvatno predstavljaju građane, da Skupština bude mesto za raspravu i donošenje odluka, a ne konferencije za novinare i gostovanja u specijalnim emisijama na „omiljenim televizijama“.

Ovde je život, u parlamentu se odlučuje o platama, penzijama, obrazovanju, lečenju svakog građanima.

„Veliki je izazov hoće li biti grejanja, struje. Slušamo da će hrane biti, ali ne čujemo ključno da li će građani moći da je plate“, predočila je Tepić.

Ona je navela da će Ujedinjeni predložiti usvajanje zakona o specijalnom tužiocu za borbu protiv visoke korupcije, zakon o alimentacionom fondu kako bi se pomoglo samohranim majkam.

Ona je pozvala sve koleginice u parlamentu da zajedno budu predlagači zakona – o roditelju staratelju, zakon o povratu oduzetih penzija, zakon o radu, kao i zakon kako bi se onemogućilo da neko zbog dugova ostane bez jedinog doma jer su izvršitelji bahati.

„Svi veruju da su ljudi u Srbiji željni boljeg života i pravde, a mi ćemo odavde, usvojili naše predloge ili ne, insistirati na tome dokle god nas glas nosi u nadi da predstavajući neće nastaviti praksu svojih prethodnika iz SNS“, rekla je Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari