Tepić: Vlast će pokrasti beogradske izbore kao što je uradila i 17. decembra 1foto FoNet Milica Vučković

„Kada smo krenuli da anliziramo tačku po tačku onoga što su oni predložili kao primernu preporuka ODIHR-a videli smo da ključne stvari nedostaju“, izjavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić za Dnevnik Nove.

Tepić je rekla da je, između ostalog, „potpuno ignorisano da funkcionerska kampanja ne može da postoji, da ne postoji nikakva preventiva za sve one koji vrše pritisak na birače, koji lobiraju za vladajuću stranku“, prenosi Nova.rs.

„Znamo X primera kroz javna preduzeća kako se najviše vrši pritisak na birače i pošto su sve te rubrike bile prazne u tabeli preporuka koje je Ana Brnabić iznela pred nama, ostajući sve vreme pri stavu da je sve u najboljem redu, da nije tačno da policija i tužilašto ne rade svoj posao, da ne vide nikakav problem u izbornom procesu i da je sve u najboljem redu, vi shvatate da je to sve farsa“, rekla je ona.

„Čak i naša namera kada smo u jednom momentu pomislili da je moguće da se sve sprovede ili započne u najjačoj dinamici do drugog juna, da to sve pada u vodu i da oni ljudi samo žele prikaz takozvanog sedenja za istim stolom, pretpostavljam, prema stranim ambasadama, kvniti, SAD-u, OEBS-u, ODIHR-u, a suština je da opet hoće da pokradu izbore, da ponovo hoće da pokradu beogradske izbore kao što su ih već pokrali 17. decembra“, dodala je ona za Novu.

Ona je istakla da „drugog juna neće biti izbori i da oni sve vreme negiraju da imamo političku krizu kakvu imamo od 17. decembra i da je ceo svet video način na koji su izbore pokrali“.

Na pitanje ima li prostora za kompromis, Tepić je rekla da postoji prostor za kompromis, a da bi on značio „ne samo kompromis nego ono što tačno piše da se preopruke moraju sprovesti pre nego što se sprovedu izbori, a poželjno bi bilo i pre nego se raspišu“.

„To bi onda značilo da se kroz leks specialis svi izbori odlože na jesen, najuputnije bi bilo u oktobru i da se u narednih šest meseci sprovedu preporuke ODIHR-a“, zaključila je Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari