Tončev: O zajedničkom izlasku na izbore odlučiće stranački organi SNS i SPS, a ne Zorana 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Gotovo niko u Socijalističkoj partiji Srbije nije iznenađen stavom Zorane Mihajlović, potpredsednice Vlade Srbije i funkcionerke SNS da ona nije za zajedničku listu sa SPS. Kažu da je ona i ranije imala slične opaske kada je koalicija SNS- SPS bila u pitanju, ali i napominju da srećom njena reč nije i poslednja, već da o tome odlučuju stranački organi dve stranke.

“Rukovodstvo SPS imalo je konstruktivan sastanak sa rukovodstvom SNS, na čelu sa našim predsednicima obeju partija i izneli smo viđenje političke situacije u Srbiji. Konačnu odluku o modalitetima izlaska na izbore doneće naš Glavni odbor”, kaže za Danas Novica Tončev, potpredsednik Socijalističke partije Srbije, izbegavajući da direktno komentariše izjavu Zorane Mihajlović da male stranke treba da slede put Aleksandra Šapića i njegovog SPAS-a, jer je pripajanje SNS-u pravi put.

Đorđe Milićević, potpredsednik i portparol SPS, kaže da ne može sebi da dopusti taj komfor i komotitet, da na bilo koji način komentariše Zoraninu izjavu.

Pre svega zato što je ubeđen da će kao i do sada o ozbiljnim i odgovornim temama razgovarati lideri dveju stranaka, Aleksandar Vučić i Ivica Dacić.

“I kao i uvek doneće odluke koje će biti u najboljem interesu građana”, kaže Milićević za Danas.

U SPS podsećaju ministarku da su socijalisti do sada izlazili na parlamentarne i sve druge izbore samostalno, da su proveravali svoj rejting i da je on uglavnom dvocifren, te da se ni ne plaše samostalnog izbora na izbore. Kažu da su za izbore uvek spremni.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović navela je, naime, da je Srpska napredna stranka otvorena za saradnju sa svim svojim partnerima, ali je ocenila da bi „bilo dobro da i te stranke takođe provere svoju snagu na izborima“. Ona je istakla i da nema ništa protiv saradnje sa Socijalističkom partijom Srbije, ali da „nije za zajedničku listu“.

Krajem prošle nedelje održan je sastanak SNS i SPS na najvišem nivou, a lider SPS Ivica Dačić po završetku sastanka rekao je da je izražena uzajamna spremnost za nastavak saradnje „i sada i posle narednih izbora“. Ocenio je i da su interesi Srbije, a ne kadrovska pitanja, ono što povezuje dve stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari