Trajković: Nisam svedok u slučaju "Ivanović" 1Rada Trajković Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

„Ovo je već veoma ozbiljno. Molim da budem zaštićena od ovakvih teških i suludih optužbi. Ja svedok u slučaju Ivanović nisam, niti sam na bilo koji način uključena u istragu.

Ovo je jasan poziv na moj odstrel od strane Vučićevih tabloida“, napisala je danas  na društvenoj mreži Tviter Rada Trajković, srpska političarka sa Kosova, povodom napisa na portalu beogradskog tabloida Alo.

Trajkovićeva se u ovoj objavi i obratila (označivši ih) predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i diplomatskim predstavništivima SAD, Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Evropske unije.

Na Tviter nalogu lista Alo napisano je za Radu Trajković: „ova žena je postala saučesnik Šiptarima i skovala zaveru vezanu za ubistvo Olivera Ivanovića“.

Tvit se vezuje za tekst u kome piše: „Specijalni kosovski tužilac zatražio juče da Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću, koji su 23. novembra prošle godine uhapšeni zbog sumnje da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića, bude produžen pritvor, a svoj zahtev argumentovao je svedočenjem koje je šiptarskom pravosuđu dala Rada Trajković.

Rada Trajković je, naime, kako saznajemo, šiptarskim istražiteljima ispričala da su Olivera Ivanovića prisluškivale i pratile službe Republike Srbije, i pritom nije ponudila nijedan argument ili dokaz za tu tvrdnju. Takođe, Rada Trajković je decidno, takođe bez ikakvih dokaza, izjavila da iza ubistva Olivera Ivanovića stoji potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić i, kako je navela, „i njegovi ljudi koji su došli iz Srbije“.

Rada Trajković iznela je i tvrdnju da je Ivanović znao da će biti ubijen, te da je o tome informisao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Bezbednosno-informativnu agenciju, ali da nije dobio nikakvu podršku. Zahtev specijalnog kosovskog tužioca za produženje pritvora je, kako saznajemo, u utorak upućen Osnovnom sudu u Prištini, koji vodi ovaj slučaj.“

Podsetimo, Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. nakon što je prethodnih meseci protiv njega vođena kampanja u medijima bliskim vladajućoj SNS na Kosovu i u Srbiji, zbog učešća na lokalnim izborima van Srpske liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari