Trifunović: Opozicija koja je za bojkot izbora crta mi metu na čelo (VIDEO) 1Foto: Miroslav Dragojevic

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović, koji je danas napadnut u centru Beograda tokom prikupljanja potpisa za izbore 21. juna, ocenio je u izjavi za „Al Džaziru“ da mu metu na čelu crtaju simpatizeri opozicije koja je proglasila bojkot izbor.

Objašnjavajući šta je prethodilo incidentu, Trifunović je rekao kako ga je jedan od prolaznika pitao ko je kupio šator, a da mu je on odgovorio „Vučić“.

„‘Da, da, Vučić, znamo da je Vučić’, ja rekoh: ‘Ali, Đilas je platio ozvučenje’…

Kaže on: ‘Nemoj ti meni… ja sad provalim da je čovek zaista ozbiljan i kažem: ‘Pozdravite Vašu gospođu majku’. To je zaista sve što sam rekao. I sledi takav udarac, ja skačem na njega, moji me drže…“, rekao je Trifunović za „Al Džaziru“, koja je objavila i snimke incidenta.

Tada, je, prema rečima Trifunovića, drugi čovek prolazio biciklom i izvadio šrafciger.

„To je čovek koji već tri dana dolazi ovde i baca najgore moguće uvrede, koji na mene vadi šrafciger.

Ceo narativ koji deo opozicije koja je u bojkotu, upućuje ka nama, da smo prodani Vučićevi plaćenici, rade isto ono što radi Informer Dragana Vučićićevića i Pink Željka Mitrovića, oni crtaju mete na našem čelu i onda dolazi do ovakvih slučajeva“, rekao je Trifunović za „Al Džaziru“.

Trifunović: PSG i dalje prikuplja potpise

Nakon incidenta Sergej Trifunović se i zvanično obratio javnosti putem saopštenja.

„Svih ovih dana držimo veoma pozitivnu energiju, srećni smo što imamo priliku da pričamo sa ljudima, da im lično objasnimo svoje političke ideje, stvari za koje se borimo. Moram da kažem da su nam ovi dani vrlo dragoceni i da uvek najviše volimo da razgovaramo sa ljudima.

Tu smo svi, članovi Pokreta, Predsedništvo, članovi Političkog saveta, sa nama je skupljala potpise profesorka Srbijanka Turajlić, došli su nam Ratko Božović, Goran Marković, i moja tviter muza gospođa Vesna Pešić. Naravno da nam je krivo kad se dogodi ovako neka situacija, čovek koji me je napao je danima dolazio tu i pokušavao nešto da isprovocira i da napravi incident.

Srećom, sve je brzo rešeno, mi nastavljamo dalje, tu smo za ljude, danas planiramo i turnir u PES-u, tako da pozivam sve da dođu do Kneza, ne moraju da daju potpis, mogu da se raspitaju o našim stavovima ili jednostavno da provedu lepo nedeljno popodne u jednoj dobroj ekipi“.

Aleksandar Vučić je gostujući na  TV Pink osudio incident, uz napomenu da niko nema pravo da primeni silu „čak iako neko jeste opsovao“, ali i da „nema sumnje da i vlast mora nešto da promeni“.

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović napadnut je danas ispred Ruskog cara u Knez Mihailovoj ulici tokom skupljanja potpisa za predstojeće izbore, a policija je privela dve osobe.

Pokret “1 od 5 miliona” najoštrije je osudio današnji fizički napad.

Nakon napada oglasila se i Narodna stranka koja je osudila napad.

Koalicija „Nek maske padnu“ ocenila je danas da je „eskalacija nasilja u Srbiji odavno prešla granicu zdravog razuma“.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Grada Beograda Aleksandar Mirković ocenio je danas da za napad na lidera Pokreta Slobodnih građana (PSG) Sergeja Trifunovića krivicu isključivo snose predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju (SZS).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari