Trifunović: Ovo nije pitanje stranaka, nego sistema

Glumac Branislav Trifunović odgovarao na pitanja građana na Fejsbuk stranici Danasa

Ostavite komentar


  1. drži se ti svog posla i ne tlasaj, ne blokiraj mi ulicu, šta ti radi brat, mama, tata… Braća Trifunović su punoletna, svako ko ima brata, sestru, decu, zna kolika razlika postoji među ljudima odraslim u jednoj porodici i da niko ne može da snosi odgovornost za postupke bilo kog člana svoje porodice. Činjenica je da imamo loš izborni sistem, da nam uvaljuju odbornike, poslanike, predsednike opština i gradonačelnike kojima nikada ne bi smo dali glas na direktnim izborima. Svrha protesta jeste pritisak koji treba da dovede do promene izbornog sistema. Svrha protesta jeste i da se RTS oslobodi, makar malo, da dobijemo debatne emisije u kojima će podjednako biti zastupljeni predstavnici pozicije i opozicije u kojima će dobiti identičnu minutažu. Svrha protesta jeste da se RTS natera da prenosi istinite informacije, a ne da prećutkuje o protestima i problemima koji postoje van Beograda. Protestanti su za sređivanje biračkog spiska, za zaustavljanje gradnje i rušenje postojećih derivacionih MHE, traže neodložnu smenu ministarke građevine, saobraćaja i infrastrukture… Svako ima pravo da izrazi svoje nezadovoljstvo, pa i glumci i ne znam otkud toliki strah od njih. Glumci su dokazali da imaju odlične organizatorske sposobnosti za organizaciju protesta, što ne znači da ne bi bili uspešni u organizovanju timova koji će raditi na reformi pravosuđa, javne uprave, javnog sektora, javnih preduzeća. Naša netrpeljivost prema svima koji se izdvoje je neverovatna. Strah vladajuće garniture je neverovatna, što govori da su svesni da gube fotelje za koje su se čvrsto zakačili.
    Ne za derivacione MHE.

  2. Izvini dečko, ko je tebi dao autoritet da pričaš o jako bitnim stvarima. Ti i tvoj brat ste perfektno odigrali po vučićevim notama i obesmislili ono što je od opozicije ostalo. Kako ćeš da poravnaš račune, kad svi shvate da si nehotični, po mišljenju mnogih, odnosno namerni demonter svake vrste smislenog bunta. Jel ti neko rekao da si beskrajno nevaspitan i ne preterano pametan i da nemaš harizmu, neophodnu za podizanje prave revolucije koja nama treba. Istorija će ti suditi, pošto smo mi građani nemoćni, a zbog takvih kao što ste ti i batica i onaj šizofrenik i njegov batica, bićemo još dugo nemoćni.

  3. Na pitanje „da li ima nade da nam se ne ponovi 2012. i da ne sjaše Kurta, a uzjaše Murta“, Trifunović je izrazio nadu da će upravo tako i biti i da je to teza koju on uvek spominje. Ovde je pokazao koliko je povrsan. Jer se i protestvuje da se vratimo u stanje od pre 2012-te. Pa da se nakon slobodnih i fer izbora nastavi sa gradnjom drzave i institucija. Tom izjavom je izjednacio Vucicevu i raniju vladavinu. Gde se sada trazi da se tiuslovi vrate-za pocetak.I javno se izjasnio protiv opozicije koju zamajava nekakvim svojim zahtevima.Jednostavno ne razume i nije dorastao ulozi koju sebi namenjuje.

  4. tako je! g Sasa Radulovic je cini mi se do sad bio jedini koji je govorio da nama treba promena sistema! Bravo Trifunovici

  5. Podržavam sve one koji su protiv nasilja jedne vlade nad gradjanima koji misle drugačije. Protiv malverzacija nacionalnih TV koji šire laži kao istinu, a to je nasilje nad predplatnicima. Protiv vredjanja gradjana Srbije od strane Predsednika jer je to nasilje gde se se koristi javna funkcia…

  6. Sa Bracom Trifunovic u nove pobede do Holiwuda
    pa cak i do Boliwuda ako treba

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.