U Jošanici protest Srba, u Leposaviću kosovski ombudsman 1Foto. Kosovo Online

U mestu Jošanici kod Leposavića održani su protesti zbog prebijanja Lazara Đokovića i Đorđa Mićovića od strane pripadnika Specijalne policije Kosova na kojima je poručeno da je to vid borbe protiv nasilja nad Srbima, prenosi RTS.

Meštani opštine Leposavić, na poziv sestre jednog od povređenih momaka, mirno su protestovalo zbog, kako su rekli, terora vlasti iz Prištine.

Oni su poručili da je ovo njihov vid demokratske borbe protiv nasilja koje trpi srpski narod, ali da su spremni i na drugačiji vid borbe ukoliko se ovakve stvari nastave i ukoliko policija, posebno takozvani specijalci, nastave da maltretiraju mirne građane.

Đokovića i Mićovića maltretirali su i tukli pripadnici policije u selu u kome žive, bez ikakvog razloga. Oni su nakon što su zbrinuti u zdravstvenoj ustanovi pušteni na kućno lečenje, podseća RTS.

U sali skupštine opštine Leposavić, nešto posle 10 časova, počeo je sastanak kosovskog ombudsmana Naima Ćeljaja sa vlasnicima parcela koje se ekspoprišu odlukom kosovske vlade i meštanima opštine Leposavić, javlja Kossev.

Istom sastanku danas je prisustvovao i bivši gradonačelnik Leposavića, Zoran Todić, kao i nekoliko saradnika ombudsmana.

U ime meštana govorio je njihov pravni zastupnik Nebojša Vlajić.

Ombudsman Ćeljaj kazao je da je u Leposavić došao kako bi se upoznao sa problemima građana, sa čime se oni suočavaju i zašto su podneli žalbu.

Ovaj sastanak usledio je mesec dana nakon javne rasprave koja se u istoj opštini održala 15. februara, a povodom odluke kosovske vlade o eksproprijaciji zemljišta, podseća Kossev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari