U Kuršumliji blokada puta zbog deponije 1Foto: Wikipedia

Meštani sela Baćoglava nadomak Кuršumlije blokirali su danas put koji vodi do divlje deponije na kojoj Javno komunalno preduzeće odlaže smeće iz čitave Кuršumlije, saopštila je organizacija Prava Srbija.

„Razlog blokade puteva za kamione Javnog komunalnog preduzeća jeste problem pijaće vode u ovom selu koji opštinska vlast već godinama unazad ne želi da reši iako su im se meštani mnogo puta do sada obraćali za ovaj problem. Pored problema sa pijaćom vodom problem je i divlja deponija iznad ovog sela koja godinama unazad zagađuje čitav ekosistem u Кuršumliji“, navedeno je u saopštenju uz ocenu da „bahata i nesposobna lokalna vlast ne reaguje na te probleme“.

Protest su podržali predsednik Prave Srbije Dušan Marković i potpredsednik Miloš Todorović koji je i inicijator ovih protesta, navedeno je u saopštenju.

Formiranje Prave Srbije započelo je inicijativom za formiranje neformalne grupe BUNT, koju je pokrenula grupa mladih ideoloških i političkih istomišljenika u Jagodini, a okuplja nekoliko omladinskih udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari