U Skupštini Srbije kritikovali Zelenovića što traži da se razgovara o agresiji Rusije na Ukrajinu 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić i poslanica vladajuće Srpske napredne stranke Marina Raguš kritikovali su poslanika opozicione koalicije Moramo-Zajedno Nebojšu Zelenovića što je na današnjoj plenarnoj sednici tražio da glavne teme budu ruska agresija na Ukrajinu i da li će Srbija zaista u EU, a ne me]udržavni sporazumi i izveštaji o radu nezavisnih institucija pretprošle, 2021. godine, što je među 26 tačaka dnevnog reda.

Zelenović je rekao da rat u Ukrajini čija je godišnjica danas, rekao je da „imamo herojsku borbu ukrajinskog naroda za slobodu i treba da odamo počast žrtvama rata“ i ukazao da Srbija mora da kaže da li je za rusku ili ukrajinsku stranu.

„Danas imamo nesrećno spojenih 26 tačaka, umesto da pričamo o glavnoj temi: hoće li ovo društvo zaista u EU, jer vreme otkucava, a Srbija nema vremena. Da biste otišli u EU, morate da rešite suštinski problem – odnos Beograda i Prištine“, kazao je on.

Zelenović je dodao da je politika Srbije „kukavičluk“ i da se vlast „poigrava sa sudbinom građana“.

„Izuzetno je važno praviti dogovore sa komšijama sa Zapadnog Balkana, sa zemljama Kvinte i EU“, poručio je Zelenović.

Orlić je rekao da je Zelenovićev govor primer da „neko 18 minuta priča o nečemu što nema nikakve veze sa dnevnim redom“, a poslanica Raguš se složila s Orlićem i rekla da je tokom izlaganja Zelenovića bila „dezorijentisana“, jer je on pričao „od ratne mornarice, preko uvođenja sankcija Rusiji i o Ukrajini“.

„Srbija je dala jasan odgovor na sve teme, a vaš govor je tanak politički nastup“, rekla je Raguš Zelenoviću i da se „Srbija ne svrstava ni na jednu stranu rata, jer to nije njen rat“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari