U Užicu otvorena kancelarija stranke "Zavetnici" 1Foto: Igor Đorđević

U Užicu je otvorena kancelarija Srpske stranke „Zavetnici“, a predsednik Inicijativnog odbora je Aleksandar Milić.

Predsednica stranke Milica Đurđević Stamenkovski rekla je u Užicu da je Srpska stranka „Zavetnici“ trenutno četvrta politička stranka po snazi u Srbiji i da će na predstojećim izborima 3. aprila biti „najveće iznenađenje za one koji su mislili da će promeniti svoj politički put“.

Stamenkovski je istakla da će Zavetnici do referenduma, koji je zakazan za 16. januar, sve stranačke aktivnosti ostaviti po strani.

– Pozvali smo građane da izađu na referendum, da ne bojkotuju Srbiju i svoje interese i ne dopuste da nam pravosuđem vedre i oblače nevladine organizacije, strane korporacije, ambasade drugih država, domaći i strani politički centri, rekla je Stamenkovski i ocenila da bi se „sudska vlast tako učinila potpuno nezavisnom, ali od naroda, koji je nosilac suvereniteta zemlje“.

U Užicu otvorena kancelarija stranke "Zavetnici" 2
Foto: A. Milošević

Ona je osudila odluku državnih vlasti da se Srbija pridruži sankcijama prema Belorusiji i njenom predsedniku.

– Lukašenko je bio jedini državnik koji je 1999. godine, za vreme bombardovanja došao na tlo Srbije i pružio nam ruku savezništva i prijateljstva, istakla je Stamenkovski.

Ona je naglasila i da Zavetnici „nemaju ambiciju da prave koaliciju sa Srpskom naprednom strankom jer ona nema definisanu politiku“.

– SNS ima širok spektar različitih ideologija, od Zorane Mihajlović, Ane Brnabić i Gordane Čomić, koje se zalažu za ulazak Srbije u NATO, do pojedinaca koji kao i „Zavetnici“ pozivaju na odbranu Ustava na referendumu.

U Užicu otvorena kancelarija stranke "Zavetnici" 3
Foto: A. Milošević

Predsednik Inicijativnog odbora Srpske stranke Zavetnici u Užicu, Aleksandar Milić, kaže da ova stranka kao najveće probleme u Užicu vidi zagađenje Đetinje, aerozagađenje, nezaposlenost i stranačko zapošljavanje, pokretanje Aerodroma Ponikve i napominje da smatraju da se na tome mora više raditi.

Iz Zdrave Srbije u Zavetnike

Pre desetak dana, šest odbornika Zdrave Srbije prešlo je u Zavetnike, što su danas objasnili kao svoju želju da „nastave svoje karijere u okviru stranke koja ima bolju organizaciju“.

– Sada znamo ko smo, za razliku od ranijeg delovanja kada se nije znalo da li smo opozicija ili vlast. Jasno se izjašnjavamo kao opoziciona stranka i kritikujemo vlast kao na sednici na kojoj je na dnevnom redu bilo usvajanje budžeta, rekao je Milić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari