Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja" okružili predsedništvo (VIDEO) 1Foto: M. Obradović

Okupljeni na protestu „Srbija protiv nasilja“ već pola satau koloni prolaze Ulicom Kralja Milana pored zgrade predsedništva skandirajući predsedniku Srbije „Vučiću odlazi“ i „Ostavke, ostavke“.

Peti protest „Srbija protiv nasilja“ počeo je nešto posle 18.00 sati na platou ispred zgrade Skupštine Srbije odakle se deo učesnika u koloni uputio u šetnju beogradskim ulicama preko Trga Slavija, i napravio prsten oko predsedništva.

Kako javlja reporter agencije Beta, građani su u potpunosti ispunili Ulicu Kralja Milana, a okupljeni se i dalje slivaju preko Trga Slavija i prolaze pored Cvetnog trga, a zatim dalje pored zgrade na Andrićevom trgu.

Video: Snežana Čongradin

Organizatori protesta najavili su da neće odustati od zahteva da se smene članovi Saveta Regulatornog tela za elektronske medije i rukovodstva RTS-a, gašenja pojedinih provladinih štampanih medija, kao i ukidanje programa i nacionalnih frekvencija onim televizijama koje promovišu nasilje.

Traži se i smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Učesnici protesta duvaju u trube i zvižde zražavajući time nezadovoljstvo aktuelnim vlastima predvođenim predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Video: Snežana Čongradin

Peti skup „Srbija protiv nasilja“ počeo je emitovanjem kompozicije „Emocije“, koju je napisao 13-godišnji A.Č., jedan od desetoro ubijenih u OŠ „Vladislav Ribnikar“, a potom su okupljeni pozvani na ćutanje dok je sa 18 udaraca u mikrofon odata pošta žrtvama dva masovna ubistva u Beogradu i okolini Mladenovca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari