Ujedinjenja kikindska opozicija: Zajedničke akcije i pripreme za kontrolu izbora 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Dogovor Stranke slobode i pravde, Narodne stranke, Demokratske stranke i drugih partija i pokret o zajedničkom izlasku na izbore 3. aprila naredne godine, preslikava se na lokal, i kako kaže Olivera Kantar, predsednica Gradskog odbora DS-a, održavaju se zajednički sastanci i usklađuju aktivnosti.

– Naše stranke imaju već zajedničke akcije i dogovore po pitanju nastupa na najavljenim izborima. Već par meseci unazad imamo sastanke, ali poslednjih nedelja su intezivirani. Biće zajedničkih i kordinisanih akcija, a cilj nam je pre svega kontrola izbora. Svima u gradu je dozlogrdilo bahato, neodgovorno i osiono ponašanja naprednjaka i cilj nam je da povratimo Kikindi nadu u budućnost, veru u demokratiju i osmeh na lice građana – kaže Olivera Kantar.

Dušan Tolicki, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke, kaže da je mnogo razloga da se stranke prave opozicije ujedine i sve nesuglasice i razlike ostave po strani.

– Korupcija do sad neviđenih razmera, totalna nestručnost, nekompetentnost za poslove koje su uzurpirali ljudi koji danas vode grad, prostakluk i primitivizam koji ispoljavaju na svakom koraku, samo su neki od razloga za ujedinjenje. Samo tako se možemo suprostaviti ovoj vlasti koja ustvari više liči na dobro organizovanu mafijašku organizaciju nego na političku stranku – kaže za Kikindske Tolicki.

Za Miroslava Panića, predsednika kikindskog ogranka Stranke slobode i pravde, potpuno je prirodno da u ovom trenutku dođe do ujedinjavanja svih demokratskih snaga u društvu.

– Kada Srpska napredna stranka svojim delovanjem razara državu, obesmišljava institucije i organizovano pljačka svoje građane, prirodno je da dođe do organizovanja i ujedinjavanja društva u odbrani sopstvene zemlje. Naše stranke su deo sveopšteg narodnog otpora režimu Aleksandra Vučića, i vidimo da se taj otpor nezaustavljivo širi Srbijom. Pozivamo sve Kikinđane koji nisu deo vladajućeg kriminalnog kartela koji nas punih deset godina pljačka, da nam se pridruže u borbi za bolju i pošteniju Srbiju i Kikindu – poručuje Panić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari