Uputstvo za ucenjene birače: Kako da ne glasate za svog "ucenjivača", a da on misli da jeste 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/EV)

Društvenim mrežama kruži fotografija koja prikazuje način da ucenjeni birači nadmudre svoje „ucenjivače“.

Neke opozicione stranke su objavile kako glasati, a u stvari ne glasati za određenu partiju.

Glasačima koji iz nekih svojih razloga moraju da glasaju i to dokažu fotografijom se savetuje da najpre zaokruže broj ispred liste i kandidata i takav listić fotografišu i pošalju svom „ucenjivaču“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CRTA (@crta.rs)

Međutim, posle toga sledi najvažniji deo, pa glasač treba da precrta zaokruženi broj liste i zaokruži broj ispred one za koju zaista želi da glasa.

Uputstvo za ucenjene birače: Kako da ne glasate za svog "ucenjivača", a da on misli da jeste 2
društvene mreže

Ne treba strahovati da je takav listić nevažeći, jer prema pravilima važeći je svaki listić iz kojeg se jasno vidi za koga je neko glasao.

Dakle, bez obzira što na to što je broj ispred liste precrtan, listić je važeći ukoliko je jasno zaokružen neki drugi broj.

Tokom izborne kampanje Danasu je stiglo pismo sa papirom i tekstom koji je, kako tvrde pošiljaoci, nuđen građanima na potpisivanje, a koji može da bude primer kako učesnici izbora vrbuju glasače.

Na tom papiru je pisalo: „Mi, dole potpisani, danas ne pružamo podršku samo jednom predsedničkom kandidatu. Mnogo više od toga, danas podržavamo jednu politiku, ideju i viziju. Podržavamo težak rad, rezultate, jasan napredak. Dajemo svoj glas za nadu, za budućnost i one koji dolaze posle nas. Odlučujemo se za mir, za prijatelje i otvorenost. Svesni toga da država nije igračka koju možete dati svakom, da su nam danas, više nego ikada, potrebni mudrost, i jasan plan. Ubeđeni da su dela, a ne prazne reči, ono što se računa i ono što se pamti, računajući da ni vreme za opasne eksperimente, nego za dokazana rešenja. Mi, dole potpisani, pružamo punu podršku onome koji je u ovu zemlju verovatno više nego bilo drugi i pokazao nam koliko lepa i velika može da bude. Zato što dela govore. Aleksandar Vučić, predsednik Srbije“, zaključuje se.

I ostavlja prostor za ime i prezime potpisnika i njegov potpis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari