Užički glasači ne znaju za šta su glasali, neki su ubacili listić u kutiju jer su "osetili potrebu" 1Foto: Ana Milošević

Izlaznost na referendum u Užicu je mala, a glasači koji su izašli na biračka mesta nisu posebno raspoloženi za razgovor o tome da li i kakve promene u Srbiji očekuju nakon referendumskog dana.

Najčešći odgovor je „ne znam“, dok Užičanin Dejan Jevtić kaže da je informacija o referendumskom pitanju prethodnih dana bilo mnogo, ali da su građanima „uglavnom plasirane one nebitne za pravu odluku“.

– Malo šta važno, što bi ljudima zaista razjasnilo situaciju, su nam rekli. To se sve sistemski radi, da bi narod bio što manje informisan – rekao je za Danas Jevtić, malo pre nego što je glasački listić ubacio u kutiju na glasačkom mestu broj 60, u Osnovnoj školi Nada Matić.

Sa druge strane, mladi bračni par objašnjava da „ne znaju baš o čemu je reč, ali da su osetili potrebu da glasaju“.

Užički glasači ne znaju za šta su glasali, neki su ubacili listić u kutiju jer su "osetili potrebu" 2
Dejan Jevtić Foto: Ana Milošević

-Znamo samo da je reč o sudstvu i to je sve, rekli su za Danas posle glasanja na referendumu.

Vidan Đuković nije bio srećan što razgovara sa novinarkom Danasa, uz poruku „vama uvek nešto smeta“, ali je ipak želeo da poruči zašto je važno izraziti građansko mišljenje na referendumu.

Užički glasači ne znaju za šta su glasali, neki su ubacili listić u kutiju jer su "osetili potrebu" 3
Vidan Đuković Foto: Ana Milošević

-To svako zna. To je aktivnost koja nam, u krajnjoj liniji, omogućava lakši put u Evropsku uniju i borbu za vladavinu prava – kaže Đuković.

-Imao sam oskudan broj informacija, koje sam uglavnom dobio preko medija. Drago mi je što počinjemo da ličimo na republiku, iako nismo dovoljno obrazovani za to, kaže još jedan od glasača na biračkom mestu broj 60 i dodaje da bi voleo da se „svet informacija konačno otvori prema nama, jer smo dugo bili u mraku“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari