Večeras protest „Užice protiv nasilja“: Cveta sprega vlasti s kriminalom, afere se nižu 1Foto: N. Kovačević

Na protestu „Užice protiv nasilja“, koji će se održati večeras od 19 časova ispred užičke skupštine, govoriće prof. dr Branimir Jovančićević, narodni poslanik i potpredsednik DS.

Organizatori protesta (DS, SSP, ZLF i SRCE) podsećaju na to da „vlast nije prihvatila zahteve i apele za zaustavljanje nasilja i odbija bilo kakvu promenu atmosfere koja ga generiše“.

„Svedočimo o događijima koji“, dodaje Organizacioni odbor užičkih protesta, „naše društvo guraju u anarhiju, a nasilje i obračuni kriminalnih bandi su stigli i na naše ulice u Užicu i pred školska dvorišta, ugrožavajući živote i bezbednost građana“

„Broj krivčnih dela u Užicu za tri procenta je veći, nego za isti period 2022. godine“.

Večeras protest „Užice protiv nasilja“: Cveta sprega vlasti s kriminalom, afere se nižu 2
Branimir Jovančićević/ Foto: N. Kovačević

Uz podsećanje da su građani na ulicama i da učestvuju u mirnim protestima od maja i masakra dece u „Ribnikaru“, navodi se da je za „nasilje isključivo kriva trenutna vlast, koja sprovodi pogubnu politiku povratka devedesetih na velika vrata“.

„Za nasilje“, dodaje se, „ne mogu da krive nikog drugog, posebno ne opoziciju, niti da prebijaju iz besa nedužne srednjoškolce, koje su u poteri zamenili za kriminalce“.

„Cveta sprega vlasti s kriminalom, a afere se nižu – Belivuk, ubistvo na naplatnoj rampi, Radoičić, Veselinović, ubistvo Olivera Ivanovića, Jovanjica, pretnje inspektorima Mitiću i Milenkoviću, sankcije Vulinu, Sale Mutavi, Dijana Hrkalović, izazivanje udesa Nikole Petrovića pod dejstvom opijata…“

„Jedini način da od našeg društva napravimo civilizovano mesto za dostojan život svih naših građana u slobodi, bez straha i u sigurnosti je“, poručuju organizatori protesta, „pobeda na predstojećim izborima 17. decembra“.

Poziv građanima da budu kontrolori izbora

„Ponovo pozivamo građane da se aktivno uključe u izborni proces i da se prijave za kontorlore jer“, navodi Organizacioni odbor protesta, „predstojeći izbori odlučuju o pravcu u kom ćemo ići i od kog zavisi opstanak Srbije“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari