Velike gužve na administrativnim prelazima Jarinju i Merdaru: Veliki broj autobusa vozi građane s Kosova u Srbiju da glasaju 1Foto: Print screen Kosovo online

Na administrativnom prelazu Jarinje formirala se kolona vozila duga dva kilometara, prenosi Kosovo online.

Autobusi se propuštaju naizmenično, a Srbi iz Severne Mitrovice, Leposića, Zvečana….krenuli su rano jutros na glasanje u centralnoj Srbiji preko prelaza Jarinje.

Kako je za Kosovo onlajn kazao predsednik Opštinske izborne komisije za Kosovsku Mitrovicu Milan Smikić, shodno odluci Republičke izborne komisije i OIK-a Kosovska Mitrovica, glasači sa teritorije Kosovska Mitrovica, Zvečan, Srbica, Vučitrn i Leposavić glasaće ne teritoriji opštine Raška, a glasači iz opštine Zubin Potok glasaće na teritoriji opštine Tutin, odnosno u Ribariću.

Velike gužve zabeležene su i na administrativnom prelazu Merdare, gde je s kosovske strane formirana kolona vozila duga kilometar i po., prenosi Kosovo online.

Autobusi sa glasačima koji su krenuli na glasanje u Rači se propuštaju, a do sada nije bilo većih zadržavanja pojedinaca na prelazu Merdare.

Autobusi i automobili sa biračima sa Kosova krenuli su put Srbije gde građani na predviđenim biračkim mestima mogu da ostvare svoje građansko pravo.

Građani sa teritorije Kosovsko-pomoravskog okruga, odnosno iz opština Kosovska Kamenica, Novo Brdo, Gnjilane i Vitina, svoje biračko pravo mogu da ostvare u Vranju.

Birači sa teritorije Kosovskog upravnog okruga, meštani Prištine, Podujeva, Obilića, Kosova Polja, Glogovca, Štimlja, Štrpca, Uroševca, Kačanika i Lipljana, glasačku volju izraziće u opštini Kuršumlija.

Glasači sa teritorije Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga, iz opština Leposavić, Zvečan, Kosovska Mitrovica, Vučitrn i Srbica moći će da glasaju u opštini Raška, dok će građani Zubinog Potoka svoje glasačko pravo mogu da ostvare u Tutinu, kao i meštani Pećkog okruga, iz Istoka, Peći, Kline, Dečana i Đakoviće.

U Tutinu će glasati i birači iz Prizrenskog okruga, meštani opština Prizren, Suva Reka, Orahovca, Gore i Opolja.
 

Dešavanja na izborima iz minuta u minut pratite u Danasovom blogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari