Više stotina mladih šetalo na Limanu – zastava sa likom Vučića i slogan SNS 1Foto: 021.rs

Nekoliko stotina mladih osoba prošetalo je u popodnevnim satima Ulicom Narodnog fronta na Limanu. Predvodnik kolone je mahao zastavom sa likom predsednika Aleksandra Vučića, javlja novosadski portal 021.

Prvi red kolone nosio je transparent na kojem je pisalo „Predaja nije opcija“, dok je u potpisu bilo „Unija mladih Novog Sada“.

Gradski odbori Srpske napredne stranke imaju svoje „unije mladih“, a ova je ranije imala javna obraćanja u kojima je osuđivala delovanje opozicionih partija.

Iako niko nije davao izjave na skupu, okupljene su predvodili članovi vladajuće partije sa Limana III i IV, iz mesnih zajednica u kojima su nestranački kandidati odneli pobedu na nedavno održanim izborima. Skupu je prisustvovao i Marko Bosanac Boske, vlasnik privatne kompanije „Montop“, za kojeg opozicija tvrdi da je blizak saradnik gradonačelnika Novog Sada.

Portal navodi da se šetnja dešava u istom danu u kom je 021.rs objavio tekst o tome da su pojedini stanovnici Limana zabrinuti zbog naprasnog oslikavanja srpskih trobojki po fasadama ovog dela grada i nakon što je Gradski odbor Dosta je bilo objavio saopštenje pitajući zašto se oni koji farbaju murale stide svog rodoljublja i to rade tokom noći.

Građani koji su se obratili redakciji 021.rs ukazivali su na to da njihove stambene zajednice nisu davale saglasnost za farbanje fasade, te da su trobojke oslikavane tokom noći.