Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem 1Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika republike

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit najavio je da će danas doći u Beograd i sastati se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Radujem se razgovorima sa svim relevantnim akterima u okviru mojih dejtonskih ovlašćenja i mandata s ciljem nastavka uloge međunarodne zajednice u očuvanju mira, integriteta i stabilnosti u BiH“, naveo je Šmit na zvaničnom nalogu Kancelarije visokog predstavnika na društvenoj mreži Iks.

On je sinoć za sarajevski program televizije N1 rekao da Srbija ima važnu ulogu kao susedna zemlja BiH, a na pitanje šta će reći Vučiću na pitanja o državnoj imovini, istakao da je dobro razmisliti o svemu razgovarato o aktuelnim temama.

Šmit je dodao i da želi da otkloni strah da će Republika Srpska kao entitet nestati, da on mora da je brani kao deo Dejtonskog sporazuma i da će prvi braniti strukture BiH kakve jesu, uključujući i Republiku Srpsku.

Za danas u 10 časova je zakazana sednica Vlade Srbije, kojoj prisustvuju i predsednik Srbije i predsednica Skupštine Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić.

Prema pisanju portala Novosti, na sednici će se razmatrati odgovor države na izuzetno nepovoljnu političku situaciju, koja je kulminirala poslednjim pritiscima na Beograd kada je reč o Kosovu i Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari