"Vlada Srbije da ne staje ni na čiju stranu" 1

Građanska Inicijativa Centralno Kosovo pozvala je predstavnike Vlade Srbije da „više ne staju ni na čiju stranu“ kako bi građani na predstojećim kosovskim izborima „sami dali ocenu“, odnosno „kaznili ili nagradili rezultate na terenu“.

Inicijativa kaže da su rezultati na terenu  katastrofalni – „socijalna nepravda, duple i troduple plate, neodgovornost, nerad i konformizam“, prenosi RTK2. Kako navode ova GI, koja na predstojećim kosovskim lokalnim izborima nastupa u opštini Gračanica, oglasila se nakon sastanka predstavnika Srpske sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, i njihovih poruka upućenih javnosti.

„Srbija ne sme da se ponaša prema svojoj deci kao maćeha, već kao majka, pa da jedne obasipa ljubavlju i pažnjom, a da druge kune i grdi, pogotovu ne one koji su joj se pokazali vernim sve ove godine“, poručuju takođe iz ove GI Centralno Kosovo, navodi RTK2.

Čelne ljude Srpske liste pozivaju, sa druge strane, da „pokažu hrabrost“ i „nedvosmisleno, javno upere prst u sve one za koje imaju saznanja da su instrumenti bilo koga ko radi protiv interesa Srba na Kosovu“.

Navode i da predstavnici Srpske „konstantno vređaju“ onaj deo srpskog naroda koji, kako ističu, neće više da im ukaže poverenje, a u tom vređanju su, dodaju iz Centralnog Kosova , „opušteni“.

„Srpski narod je pravedan, pravičan i ponosan i ne trpi da ga iko vređa“, zaključuju. Ova građanska inicijativa je zahtev za pokazivanjem hrabrosti prethodno uputila i šefu Kancelarije za saradnju sa medijima i civilnim sektorom Srpske liste, Igoru Simiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari