Vlada sutra na sednici o zaključcima sa sastanka sa Srbima 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

Vlada Srbije u subotu će na sednici raspravljati o zaključcima sa sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, saopšteno je danas.

U saopštenju se navodi da je Vučić u četvrtak razgovarao sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije i da je doneto pet zaključaka, a da je sastanku prisustvovala i premijerka Ana Brnabić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je ranije danas da će politički deo zaključaka koji su doneti u razgovoru sa Srbima sa Kosova biti formalizovani na narednoj sednici Vlade Srbije i postati obavezujući za srpski pregovarački tim i sve državne organe.

Politički zaključci su da Srbija traži hitnu reakciju međunarodne zajednice da bi Priština prekinula kršenja zakona o registarskim tablicama i omogućila slobodu kretanja svima koji koriste legalne i legitimne tablice Srbije i da se mora bezuslovno formirati Zajednica srpskih opština, kao i da se specijalne jedinice kosovskih snaga moraju povući sa severa Kosova.

Juče je dogovorena i dodatna pomoć za Srbe na Kosovu i Metohiji od 28 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari