Očekivano, znaju da "rušenje" Vučića kreće iz Beograda: Sagovornici Danasa o negativnoj kampanji režimskih medija i vlasti protiv Vladimira Obradovića 1Foto: Amir Hamzagić/ATAImages

Kandidat za gradonačelnika Beograda liste Srbija protiv nasilja, Vladimir Obradović, nedugo nakon objavljivanja informacije da će ući u trku za prvog čoveka glavnog grada, potpao je pod negativnu kampanju predstavnika vlasti i režimskih tabloida.

To je prevashodno bazirano na činjenici da je on nekadašnji funkcioner Demokratske stranke Srbije i bivšeg ministra u vladama SNS – Nenada Popovića.

Na taj način su na društvenim mrežama premijerka Ana Brnabić i šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Milenko Jovanov, pre svih, pokušali da unize njegov kredibilitet.

Zoran Kesić, voditelj i autor emisije “24 minuta sa Zoranom Kesićem”, kaže za Danas da je ova negativna kampanja protiv Obradovića – očekivana.

– Očekivano. Mi smo u našoj emisiji još pre početka negativne kampanje vizionarski predvideli negativnu kampanju i čak predložili tabloidni nadimak „Vlada krada“ ili „Dovla povla“. A, to što nadimak nema veze sa istinom idealan je za medije koji takođe nemaju veze sa istinom – zaključuje sagovornik Danasa.

Očekivano, znaju da "rušenje" Vučića kreće iz Beograda: Sagovornici Danasa o negativnoj kampanji režimskih medija i vlasti protiv Vladimira Obradovića 2
Foto FoNet Milica Vučković

Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu, kaže za Danas da ne razume “šta se tom čoveku zamera”.

– Što je kao vrhunski stručnjak i univerzitetski profesor radio projekte čiji je krajnji korisnik bila država? A šta je trebalo da radi, da gleda kako razni diletanti i stranački ljudi ulaze na mesta koja pripadaju po kvalifikacijama i opisu ljudima poput njega? Ne razumem tu destruktivnost i agresiju prema ljudima koji nisu ništa loše uradili. Sama činjenica da je pristao da bude kandidat opozicije uoči najprljavije kampanje, za mene dovoljno govori o njegovom karakteru i vrednostima – smatra on.

Očekivano, znaju da "rušenje" Vučića kreće iz Beograda: Sagovornici Danasa o negativnoj kampanji režimskih medija i vlasti protiv Vladimira Obradovića 3
foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Prema rečima Bojana Kostreša, predsednika Lige socijaldemokratske stranke, “očekivana pobeda opozicije u Beogradu, početak je rušenja režima Aleksandra Vučića”.

– Logično je da su agresivni i nervozni zbog te činjenice. Tako da mislim da je ovo samo prvi korak u pokušaju da diskredituje opozicija, odnosno da se onemogući da se dogodi ono što svi očekujemo, a to je da se smeni vlast u Beogradu – kaže Kostreš za Danas.

Očekivano, znaju da "rušenje" Vučića kreće iz Beograda: Sagovornici Danasa o negativnoj kampanji režimskih medija i vlasti protiv Vladimira Obradovića 4
Foto: Nenad Mihajlovic

Pored Beograda, a da bi došlo do suštinskih promena u Srbiji, dodaje, mora da se promeni i vlast u Vojvodini.

– Zbog toga je nama jako važno da LSV izbori za interese Vojvodine i Vojvođana jer jedino Beograd i Vojvodina mogu da naprave zajedno promenu u Srbiji – zaključuje naš sagovornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari