Vladimir Orlić: Narodna skupština pripada svima u ovoj zemlji 1foto FoNet Aleksandar Barda

Narodna skupština pripada svima u ovoj zemlji, ne samo onima koji u njoj rade, poslanicima ili stručnim služba, već svakome, a posebno mesto pripada vama na kojima, u značajnoj meri, počiva budućnost naše zemlje, izjavio je danas predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić obraćajući se studentima beogradskog Pravnog fakulteta.

„Vi ćete da se oprobate u svim mogućim ulogama, podelićete se u poslaničke grupe. Pažljivo birajte one koji će da vas vode i zastupaju zato što ćete sa njim posle morati da se dogovarate oko vremena koje imate za raspravu, radićete u odborima, podnosićete amandmane, imaćete veliku raspravu u plenumu“, rekao je Orlić na simulaciji sednice Skupštine Srbije.

On je ocenio da će simulacija sednice parlamenta biti dobro i korisno iskustvo za studente ne samo zato što će videti kako izgledaju procedure, nego i zato što će da osete kako izgleda „boriti se argumentima, razmišljati unapred čemu treba da se parira na najbolji mogući način“.

„Posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da ste uspeli ono što zagovarate, što smatrate važnim da dovedete do tačke da bude usvojeno“, rekao je Orlić.

On je istakao da je Dom Narodne skupštine važan ne samo zbog toga šta predstavlja za državu danas, nego je važan i u istorijskom smislu, navodeći da je to „hram i spomenik i kulture i istorije“.

Ocenivši da su među najboljim poslanicima oni koji su završili pravo, Orlić je rekao da je uveren da će se neki od studenata u bliskoj budućnosti vratiti u Skupštinu kao poslanici, jer će u narednim godinama parlamentu i Srbiji biti potrebni dobri, vešti, pametni i sposobnih ljudi da brinu o svemu što je važno za nas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari