Vojvođanski klub: Vlast da primeni zakonske mere protiv SPC zbog ugrožavanja zdravlja građana

Ostavite komentar


  1. Ovi verski fanatici će nas ugroziti. Mesec dana ne izlazim iz kuće, sem petkom 4-7 radi kupovine. Sramota za Crkvu, državu,,,

    1. Ne bulazni, u crkvu ide ko želi a ne pod prisilom. Pogledaj gužvu ispred Lidla i sličnih marketa pa onda lupetaj. Kako niko ne diže prašinu zbog gužvi u prodavnivcama, valjda zato što su to strani lanci.

      1. @Milorad***U Lidlu su gužve jer se živi od hrane i vode,a probaj ti da mesec dana živiš samo od popovskih propovedi ili grickaj Bibliju! Kakve veze ima da li su u pitanju strani ili domaći sindžiri,ljudi se trude da fizički prežive a „teološki život“ može malo i da pričeka!

  2. Sadašnja nauka treba još da napreduje da bi potvrdila Veliki prasak. No, za najrazvijeniji ljudski um kakav je imao još u šestom veku p.n.e. Haraklit Efeski, a što je važno da je koristio svoj um za razmišljanje, ne za bogaćenje, tj. vladanjem drugim ljudima, te je mogao na osnovu svog znanja da zaključi: “Kosomos nije stvoren ni od bogova ni od čoveka, nego je uvek bio, jeste i biće večita vatra“. Bez pretenzije da je moguće ubediti neznalice da Boga nema van čoveka, citiraću šta je zaključio Seneka u prvom veku n. e.: „Obični ljidu misle da je religija istinita, mudri veruju da je neistinita, a vladari veruju da je korisna.“
    Zbog neistine, a „Istini pripada najveće pravo da se propoveda“ (Karl Jaspers): “Živimo u svetu u kome niko nije slobodan u kome su samo retki bezbedni, u kome je gotovo nemoguće biti iskren i ostati živ.”Orvel.
    Tragična je istina da svetom, naročito su izraženi u Srbiji, vladaju invalidi duha i čovečnosti, dok Obožene sputavaju, proganjaju, ubijaju. Zbog čega je Mark Tven zaključio: „Da je Isus sada ovde, postoji nešto što sigurno ne bi bio – Hrišćanin!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.