Vučević: Vlada će biti formirana u naredne dve nedelje, ekspoze je napisan 1

Ministar odbrane i mandatar za sastav nove vlade Miloš Vučević izjavio je danas da će vlada biti formirana u naredne dve nedelje i da je završio sa pisanjem ekspozea.

On je gostujući na Radio televiziji Srbije (RTS) kazao da će u vladi biti „novih lica“, ali da je trenutno prioritet odbrana interesa Srbije u Savetu Evrope i sprečavanje izglasavanja rezolucije o genocidu u Srebrenici.

„Promocija Kosova u SE i rezolucija o genocidu su važnije od kadrovske strukture vlade. ;Mi sad bijemo politički rat na dva fronta. ;Srbija nikome ne nanosi zlo i bol, poštujemo sve međunarodne standarde. ;Ono šta smo videli u Strazburu je licemerje“, naveo je Vučević.

On je kazao da Srbija ima malo manevarskog prostora, ali da se neće predati.

„Nisu ispoštovani uslovi koje je SE postavio pred Kosovo. ;Zanemaruju teror nad narodom. Kosovo nije ispunilo standarde i principe Saveta Evrope. ;Mi moramo da verujemo u sebe i pripremimo argumente. Oni gaze osnovne moralne norme i pokušavaju da ponize jedan narod i državu“, izjavio je ministar odbrane.

Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PSSE) podržala je sinoć prijem Kosova u članstvo SE i pozvala Komitet ministara da donese takvu odluku.

Nacrt Mišljenja o zahtevu Kosova za članstvo kojim se preporučuje prijem Kosova u Savet Evrope na sednici u Strazburu podržao je 131 poslanika, dok je 29 glasalo protiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari