Vučić čestitao francuskom predsedniku Makronu nacionalni praznik 1Foto: EPA-EFE/ IAN LANGSDON

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku predsedniku Francuske Emanuelu Makronu povodom nacionalnog praznika, ukazujući da je Srbija povlašćena time što ima pouzdanog partnera kakav je Francuska i da ostaje posvećena jačanju veza sa njom, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

„Sloboda, jednakost i bratstvo, koje svetkujete 14. jula, neprolazne su vrednosti i svim poštovaocima tih ideala, medju kojima je i Republika Srbija, zadatak je da ih očuvaju u savremenom svetu punom izazova“, navodi se u čestitki.

Vučić je rekao da je Srbija povlašćena time što ima pouzdanog partnera kakav je Francuska, kao što je i on sam počastvovan time što je Makron uvek spreman da čuje srpske stavove o različitim pitanjima.

„Odnos koji, kao čovek i kao lider, imate prema Srbiji, od najvećeg je značaja za nas, napisao je Vučić.

Ukazao je da je poštovanje prema Srbiji i njenim građanima, koje je Makron pokazao tokom posete u julu 2019. godine, upisano u istoriju srpsko-francuskih odnosa.

„Ostajemo posvećeni jačanju veza sa Francuskom, na osnovama tradicionalnog prijateljstva i proklamovanog strateškog partnerstva, i radujemo se prilici da Vas ponovo ugostimo“, navodi se u čestitki predsednika Vučića predsedniku Makronu.

U Francuskoj se danas obeležava državni praznik, Dan pada Bastilje, sa vojnom paradom, koje prošle godine nije bilo zbog epidemije korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari