Vučić: Do šipke nisam došao, jer nisam imao snage i kuraži 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Do šipke nisam došao. Nisam imao dovoljno snage i kuraži da dođem do šipke, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući reči Mlađana Đorđevića, predsednika pokreta Oslobođenje, koji je za Danas rekao da je Vučić „neostvareni vođa navijača sa šipke“.

Đorđević je odgovarajući na pitanje da li smo u Srbiji prešli granicu normalnosti kada predsednik zove opoziciju na tuču, rekao da je Aleksandar Vučić tim pokazao da je suštinski, u dubini duše on i dalje samo neostvareni vođa navijača sa šipke, običan uličar.

„Džabe mu vinski podrum koji je kupio od novca građana Srbije, on nikada neće biti ni gospodin, ni domaćin. Takođe je dokazao da je kukavica. Ceo život se krije. Na televizijski duel nije izašao devet godina, osim sa Nadom Macurom i Jelenom Karleušom, a od opozicije se krije ponekad iza kriminalaca, ponekad iza Kobri. Građani su to još jednom videli. Zamislite samo šta bi tek bilo da je zaista došlo do neke tuče. Pa Vučić bi pozvao svoje pristalice na građanski rat i obračun s neistomišljenicima. S takvim čovekom mi ovde imamo posla“, naveo je Đorđević.

Upitan da prokomentariše i to što je Đorđević rekao da dok je Vučić na vlasti izbori neće ništa promeniti, i što je pozvao ljude na blokadu i neposlušnost, predsednik države je rekao da na izbore neće izaći oni koji znaju da ih građani neće.

– Neće na izbore jer znaju da ih narod neće. Zato nisu ni prošli put išli na izbore. Morate da anlizirate rezultate. Narod je shvatio da su oni bezgrešni, a ja grešan. Narod hoće da glasa za grešne i one koji rade za njega, a ne za one za koje ne smete da kažete ništa. Ne daj bože da nam se nešto dogodi nikada neću da viknem „Juriš“ nego „Za mnom“. To je razlika između mene, delimično odraslog na ulici, i onih koji se gade naših boraca sa Košara – rekao je danas Vučić u Kruševcu na konferenciji za novinare, posle posebne sednice Vlade u tom gradu.

On naveo da se neće dogoditi da neko mimo izbora dođe na vlast, jer će se, kako je rekao, poštovati zakoni.

– I zato što ne razumete koliko je pristojna, normalna, racionalna, dobra Srbija spremna da čuva svoju zemlju i pravo na budućnost svoje dece. I koliko neće da dozvole onima, koji bi da vrate Srbiju u prošlost, da je unakaze i ponovo pretvore u mesto za sopstvenu pljačku i bogaćenje – naveo je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari