Vučić: Hoćemo da razgovaramo o ZSO u Briselu, ali ne po kosovskom Ustavu 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne zna šta da očekuje od tema na sastanku u Briselu, gde bi trebalo da se sretne sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem 18. avgusta, i da je srpska strana zainteresovana da razgovara o svemu.

„Mi nemamo problema sa temama. Mi hoćemo da se razgovara o Zajednici srpskih opština (ZSO), ali ne tako što će nam reći da možemo samo da kupimo samolepljive sličice i stavljamo u album fudbalera i proizvodimo pakovanje za žvake“, rekao je Vučić na prikazu novog naoružanja na Vojnoj akademiji u Beogradu.

On je ocenio da je besmisleno kad neko govori da to mora da bude u skladu sa Ustavom Kosova, navodeći da ako je sa tim u skladu onda Beogradu ZSO ni ne treba.

„Podrazumevalo se da ta ovlašćenja budu mnogo veća i šira, zato smo i pregovarali. Koliko vidim njih mnogo ne interesuje Ustav Srbije, pa što bi nas ineresovalo šta oni misle i šta misle neki drugi. Jasno je šta je pregovarano i da idemo dalje u tom smeru“, rekao je Vučić.

Na pitanje o preregistraciji tabilica, on je rekao da se nasiljem „može sve samo se nikad ne zna dokle“, ali da se ne očekuje od Srbije da olakša u pravnom regulisanju problem i takođe ne računa na to da je moguće proterivanje srpskog stanovništva.

„Pogledajte ovo što ukopavaju cisterne, smejurija, kao mala deca se igraju, zamislili da imaju državu a održavi ne znaju ništa. Mi ćemo da razgovaramo o svemu i sva ćemo pitanja da pokrenemo. Ali da li će to da ima bilo kakvog smisla ili neće nikakvog čemu sam skloniji da verujem to ćemo da vidimo za dva, tri dana“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari