Vučić: Kfor smatra da nema potrebe za povratkom vojske Srbije na KiM, negativan odgovor poslat na Badnji dan 1foto BETAPHOTO (AP Photo/Darko Vojinović)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Kfor smatra da nema potrebe za povratkom vojske Srbije i oružanih snaga Srbije na KiM, pozivajući se na Rezoluciju 12 44.

On je, gostujući u jutarnjem programu televizije Pink, naveo da smo svi znali i očekivali taj odgovor.

Prema njegovim rečima, Kfor se nije pozvao na deo Rezolucije po kojem je moguće da odbiju to.

„Ja ne mislim da se mnogo ko pita o odgovoru, čini mi se da smo svi znali i očekivali taj odgovor. U svom pažljivo sastavljenom pismenu upućenom Vladi Srbije, a potom i preko vojnog kabineta sam i ja dobio na upoznavanje, odgovorili da nema potrebe za povratkom vojske Srbije i oružanih snaga Srbije na teritoriju KiM, pozivajući se na Rezoluciju 1244 gde ističu svoju ulogu, ali se nisu pozvali na deo Rezolucije gde je to dozvoljeno“, rekao je Vučić na televiziji Pink.

Kako je dodao, pismo je uručeno na Badnje veče. Vučić smatra da bi pozitivan odgovor na taj dan bio u redu, te da nije umesno negativan odgovor poslati na takav praznik.

Podsećamo predsednik Srbije bio je juče, za Božić na Hilandaru. Po povratku u Beograd u zgradi predsedništva mu je uručen odgovor Kfora.

On je  najavljujući sastanak sa višim savetnikom u Stejt departmentu Derekom Šoleom, ocenio da je on „veoma važan čovek“ i da će sa njim imati važne razgovore“.

Šole će, kako je ranije najavljeno iz Stejt Dipartmenta, boraviti u Beogradu 12. januatra, nakon što prthodno poseti Prištinu „u okviru posete koja ima za cilj da podvuče trajnu posvećenost SAD miru, stabilnosti i prosperitetu na Zapadnom Balkanu“.

„On nema nikoga ko mu naređuje u Stejt Departmentu, možda samo (savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD) Džejk Saliven. Reč je o veoma važnom čoveku“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari