(VIDEO) Vučić: Srbija nije dobila podršku koju je očekivala, ali će se "sačuvati i odbraniti" 1 EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti putem svog Instagram profila komentarišući jučerašnji sastanak sa petorkom, i najavivši obraćanje u ponedeljak povodom svih problema i izbora koje Srbija treba da načini.

„Juče je bio jedan od najtežih dana za našu zemlju. Nikada nisam krio od ljudi u Srbiji kada se takve stvari događaju. Imaćemo mnogo muka i problema sa kojima ćemo se suočiti u budućnosti, za to nam je potrebno jedinstvo“, rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da Srbija nije dobila podršku koju je očekivala, ali da će se „sačuvati i odbraniti“.

„Od onih od kojih sam to očekivao, zbog odgovornosti koju su morali da pokažu, naših političkih predstavnika – to nismo dobili. Dobili smo njihovo ujedinjenje bez obzira što su sve suprotno govorili samo nekoliko dana ranije – na temi na kojoj ne bi trebalo bilo ko da ide protiv nekoga. Nažalost, oni su i ovog puta izabrali da idu protiv Srbije. Njima, i svim međunarodnim predstavnicima, a pre svega građanima Srbije, govoriću o svemu, o svim temama, svim problemima sa kojima se suočavamo i izborima koji su pred nama u ponedeljak u poslepodnevnim satima. Srbiju ćemo sačuvati i odbraniti, živela Srbija“, zaključio je Vučić.

Podsetimo, Vučić je juče nakon sastanka sa diplomatskom petorkom izjavio da je Srbija spremna da radi na konceptu i primeni ponuđenog plana za Kosovo uz jednu rezervu.

Najavio je i da će narednih dana o tome obaviti konsultacije sa članovima Vlade, parlamenta i svim društvenim grupama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.