Vučić objavio spot sa Svetosavske akademije: Prvi sam predsednik Srbije koji se obraća u Skoplju 1Printskrin Instagram/Budućnostsrbijeav

Ne tražimo ništa, nemamo nikakve uslove, jedino se nadamo da ćete prihvatiti našu bratski pruženu ruku, da gradimo što bolje odnose, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u svečanom govoru na Svetosavskoj akademiji u Severnoj Makedoniji, i taj je odlomak objavio u vidu spota na Instagram nalogu avucic.

Prvi sam predsednik Srbije koji se ovde obraća na ovakav način, pomenuo je između ostalog i Vučić, govoreći na skupu u Skoplju kome je prisustvovao i Igor Mirović, premijer Vojvodine, predstavnici Republike Srpske, kao i predstavnici državnog vrha Severne Makedonije.

Za to vreme, svečanu državnu akademiju posvećenom Svetom Savi, u Beogradu vodila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

U Severnoj Makedoniji raspisani su parlamentarni izbori i drugi krug predsedničkih izbora za 8. maj 2024, a prema pravilima ustanvljenim nakon posredovanja evroparlamentaraca i takozvanog Pribe izveštaja i Pržinskog sporazuma, izbore sprovodi tehnička vlada. U tu svrhu je premijer Dimitar Kovačevski podneo ostavku, a premijer u tehničkom mandatu je postao dosadašnji predsednik Sobranja (Skupštine) Talat Džaferi.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Александар Вучић (@avucic)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari