Vučić posetio Karić grad u Belorusiji (VIDEO) 1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u pratnji biznismena Bogoljuba i Milanke Karić obišao je naselje u kojem žive zaposleni u BK grupi u Minsku i u kojem se rodilo 14 mališana.

Tom prilikom je istakao da je njegov glavni cilj da zaustavi odlazak pre svega mladih i da omogući da se oni koji su već u inostranstvu vrate i nastave život u otadžbini.

Karić je izrazio veliku zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsedniku Predsedništva BiH Miloradu Dodiku što su tokom održavanja II Evropskih igara u Belorusiji obišli multifunkcionalni kompleks Minsk World, najveći građevinski poduhvat od tri miliona kvadratnih metara sa 55.000 stanova, a koji realizuje BK grupa.

On je naglasio da su državni zvaničnici imali prilike da se uvere da BK grupa, koja je dva puta zaredom svrstana među 100 najuspešnijih svetskih kompanija, s izuzetnim uspehom nastavlja tradiciju srpskih i jugoslovenskih neimara.

– Za sve nas koje su vetrovi sudbine odneli da deo svog životnog i radnog veka provedemo van zemlje ne može biti veće časti i zadovoljstva od mogućnosti da to što radimo pokažemo rukovodstvu svoje zemlje, pre svih našem predsedniku i da pred njim dokažemo da i u tuđoj zemlji, uspešno i sa ponosom, predstavljamo svoju zemlju i svoj narod – napisao je Bogoljub Karić, a prenosi Pokret Snaga Srbije.

Napomenuo je da je tokom pet decenija poslovanja BK grupa sagradila brojne monumentalne objekte širom sveta i da su njihova gradilišta posetile mnoge uvažene ličnosti poput Tita, Gorbačova, Jelcinja, Putina, Ante Markovića, srpskih patrijaraha Germana i Pavla, te patrijaraha Moskovskih i cele Rusije Pimena i Aleksija II.

– U određenom periodu interes naših neukih političara je bio da pošalju Srbiju u stečaj i da stave lance i katance na naše čuvene kompanije, fabrike, banke koje su zapošljavale milione građana, umesto da daju podršku domaćim industrijalcima i preduzetnicima, ujedno i zemlji Srbiji. Zato ovu posetu predsednika Vučića BK grupi smatram podrškom svim srpskim industrijalcima i preduzetnicima koji razvijaju svoj porodični biznis u svetu. BK grupa je najbolji dokaz da Srbija može da ima najmanje pet milijardi evra godišnje od zlatnih ruku srpskih građevinara – podvukao je Karić.

Vučić posetio Karić grad u Belorusiji (VIDEO) 2

Video o ovoj poseti, kako navode u saopštenju, za nepuna dva sata imao više od 300.000 pregleda. Bogoljub Karić i  Aleksandar Vučić odigrali su i partiju šaha.

– Kada je predsednik Vučić čuo da u se našem Karić gradiću rodilo i sada živi četrnaestoro dece rekao je: „Veoma sam srećan što ovde imate toliko dece i što sam sve ovo video, ali sam istovremeno i tužan jer naša deca trebaju da se rađaju i odrastaju u svojoj zemlji Srbiji! Moj glavni zadatak je da učinim sve da se u Srbiji otvori što više novih radnih mesta, da zaustavim odlazak naših ljudi, pre svega mladih, da se svi vi vratite u Srbiju, da radite u svojoj zemlji!“. U tim njegovim rečima osetio sam iskrenu brigu zbog toga što se u Srbiji mnogo manje rađa nego što se umire, što naši najbolji mladi kadrovi napuštaju svoju zemlju i što nas je svakim danom sve manje. Nema veće sreće od dečjeg smeha i dečje radosti! Samo uz rađanje dece i jačanje porodice nećemo nestati kao narod već ćemo biti sve brojniji i jači – zaključio je Bogoljub Karić.

https://www.facebook.com/bogoljubjkaric/videos/470233443543040/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari