Vučić poslao poruku Srbima uoči današnjeg velikog protesta na barikadama: Poziv da se sačuva mir, staloženost i trpeljivost (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao je poruku Srbima Kosovu i Metohiji, pred veliki narodni protest na barikadi u Rudaru koji počinje u 12 sati.

On je rekao da je to veliki narodni i demokratsi protest Srba sa KiM i sa severa i sa juga i svih sredina gde Srbi žive.

– Srbi ne traže mnogo, traže samo ono što pripada svim civilizovanim ljudima u Evropi. Na šta svi drugi imaju pravo, samo je Srbima uskraćeno. Da budu slobodni, da imaju pravo da se kreću, da idu u škole , bolnice, da čuvaju živote i perspektivu svojoj deci. Traže da budu pušteni na slobodu oni koji su- nepravdeno bez ikakvog razloga uhapšeni, pritvoreni. Traže da se povuku oni koji su sa dugim cevima došli bez prava da okupiraju sever Kosova i Metohije i traže da budu ukinute liste za hapšenje koje je prištinski režim napravio samo zato što su se Srbi usprotivili njihovom teroru  – rekao je on.

Kako je dodao, a za povratak u institucije, traže formiranje ZSO što je prvi uslov u Briselskog sporazuma.

– Za sve to kao prdsednik uvek ću im pružiti podršku i neću se kriti od velikih i moćnih u svetu. I kada to kažem, takođe ću biti dovoljno odgovoran da ih pozovem da sačuvaju mir, staloženost i trpeljivost jer je mir u najvećem interesu našeg naroda – kazao je Vučić.

Srbi na berikadama protestuju već 13 dan zbog hapšenja bivših policajaca na severu Kosova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari