Policija Kosova uspostavila nekoliko kontrolnih punktova na putu Mitrovica-Leposavić, portali javljaju da je zaposednut most na Bistrici 1Foto: Beta/AP/Bojan Slavković

Policija Kosova je saopštila da je uspostavila nekoliko kontrolnih punktova za vozila na autoputu Mitrovica-Leposavić.“Na magistralnom putu Mitrovica-Leposavić, Kosovska policija je uspostavila punktove za vozila kako bi garantovala kretanje i slobodu kretanja za sve bez razlike, kao i sprečavanje kriminalnih aktivnosti i krijumčarenja uopšte“, kaže se u saopštenju.

Cilj punktova je, prema saopštenju, da upravljanje i kontrola bezbednosne situacije budu i dalje glavni prioritet policije.

„U cilju ispunjavanja zadataka i zakonskih ovlašćenja, Policija Kosova je predvidela adekvatno operativno planiranje u angažovanju svog osoblja i kapaciteta na najracionalniji način u ostvarivanju zakonskih ciljeva širom zemlje sa ciljem stvaranja bolje sredine bezbedne za sve građani bez razlike“, navodi se u saopštenju.

Na pojedinim putevima koji vode ka severu Kosova već drugu nedelju zaredom i dalje stoje barikade koje su postavile pojedine grupe Srba.

Što se tiče njihovog uklanjanja, još uvek nije jasno kako i kada će se tako nešto dogoditi.

„Policija Kosova posvećena je održavanju reda i garantovanju opšte bezbednosti u celoj zemlji i, u zavisnosti od potreba, preduzima neophodne radnje na terenu kako bi se garantovala zakonitost“, saopšteno je iz policije.

Policija se zahvalila građanima na saradnji sa Policijom Kosova i pružanju relevantnih informacija, kao i prijavljivanju slučajeva za njihovo profesionalno rešavanje i za dobrobit svih zajednica bez razlike.

Pripadnici Specijalnih jedinica Kosovske policije poznatijih kao ROSU zaposeli su Bistrički most na magistralnom putu koji iz Mitovice vodi prema Leposaviću, javlja Kosovo onlajn.

Specijalci ROSU na to mesto stigli su sa pet blindiranih džipova, a lokalni Srbi strahuju da bi tu mogao da bude uspostavljen punkt ili da bi to možda mogla da bude najava uklanjanja barikada.

Bistrički most nalazi se na magistralnom putu Mitrovica-Raška, nedaleko od skretanja za Banjska u smeru prema Leposaviću i administrativnom prelazu Jarinje.

Srbi sa severa Kosova već 12 dana nalaze se na barikadama, koje su podigli na putnim pravcima zbog hapšenja bivšeg pripadnika Kosovske policije iz Severne Mitrovice Dejana Pantića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari