Vučić pozvao građane na njegovo novo obraćanje: Molim ljude da se pripreme, da uzmu kokice i pogledaju tih sat i po 1foto Antonio Ahel/ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstaviće danas u 18 sati plan i viziju za razvoj Srbije u narednim godinama.

On već danima najavljuje taj svoj nastup i poziva građane da ga pogledaju.

Tako im je iz Davosa više puta poručio da se spreme za predstavljanje “Maršalovog plana i nju dila”.

“Molim ljude da se pripreme. I oni koji slave slavu Svetog Jovana i oni koji ne slave da se pripreme, uzmu kokice, budu strpljivi i pogledaju tih sat i po”, kazao je Vučić.

On je još rekao da je to vrlo važan plan za budućnost Srbije, kao i da će biti srećan ako se ispuni 90 ili 95 odsto najavljenog.

Prema njegovim rečima, biće predstavljeni snovi koje smo sanjali i da je sad vreme da te snove ispunimo.

Vučić očekuje da će neki reći da priča bajke, ali je dodao da će se te bajke ostvariti.

I premijerka Ana Brnabić, ali i ostali članovi vlade, su ekzaltirani zbog ovog plana.

Brnabić je navela da će Vučić u predstaviti šta sve čeka građane Srbije u naredne četiri godine i istakla da su to zajednički snovi svih nas.

“To je Srbija kakva može da bude. Veliki deo toga smo već ostvarili, ali još mnogo, mnogo posla je pred nama do 2027. godine. To će biti 15 godina promena u Srbiji i želimo da do tada izgradimo potpuno novo lice Srbije. Za sve to pokretač je predsednik Aleksandar Vučić. Mnogi bi na njegovom mestu rekli, pa dobro, pobedili smo toliko ubedljivo na izborima, sad možemo malo da se opustimo. On je rekao ne, sada treba da radimo još više, da opravdamo poverenje građana i pokažemo im šta ćemo sve uraditi u naredne četiri godine. Pozivam sve građane da prate obraćanje predsednika u subotu”, završila je premijerka.

Može se pretpostaviti da će u predstavljanju ovog plana, osim Vučića, učestvovati i premijerka i ministar finansija Siniša Mali. Moguće i još neki ministri.

Bez obzira da li će biti u narednoj vladi ili ne, neke ministre, kako je Vučić najavio, čeka obaveza da posle subote u oblastima koje trenutno vode predstave delove tog velikog plana.

Najavljeno je i da bi plan trebalo da u svakom trenutku bude dostupan građanima kako bi pratili njegovu realizaciju.

Podsetimo da su Vučić i Brnabić 2019. predstavitli program “SRBIJA 2025”, koji sadrži plan investicionih projekata za dalji razvoj Srbije u narednih pet godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari