Vučić: Priština hoće da napadne sever KiM, priprema se likvidacija Srba 1Aleksandar Vučić Foto: FoNet/Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je gotovo siguran da Americi ne odgovara nikakav sukob na ovom prostoru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da ide u Brisel da razgovara, ali da se ne nada nikakvom rezultatu. Ističe da je skeptičan, ali da polaže nade u sastanak i racionalno ponašanje Prištine, kao i da se nada da će ih „njihovi ilegalni roditelji naterati na to“.

Kako prenosi RTS pozivajući se na agencije, on upozorava da Priština hoće da napadne sever KiM i da, pod plaštom borbe protiv kriminala, priprema likvidaciju Srba.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je skeptičan u vezi sa rezultatima sastanka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Briselu 18. avgusta, ali da polaže nade u sastanak i racionalno ponašanje Prištine i da ide tamo da pronađe rešenje.

Predsednik Srbije ističe da Zajednica srpskih opština (ZSO) ne može da bude nevladina organizacija.

„Zašto smo upšte pregovarali i razgovarali ako ZSO mora da bude u skladu sa kosovskim ustavom? Šta to nas briga šta piše u njihovom ustavu, koji ne priznajemo? Pa mi mislimo da mora da bude u skladu sa Ustavom Srbije – i šta ćemo sad? Mislite da napravimo nevladinu organizaciju da imaju pravo da prodaju žvake i skupljaju gumice pred početak nastave 1. septembra? Pa, ne može“, poručio je Vučić.

Upitao je i čemu u tom slučaju služi Briselski sporazum.

„Moja poruka Kvinti pre svega – idemo u dobroj veri, želimo da razgovaramo o svemu. Vi na silu možete sve, ali samo na silu. Da nas naterate da se odreknemo svojih prava, da sami učestvujemo u uništavanju svoje zemlje i potpisanih sporazuma – nemojte ni da pokušavate ni da sanjate“, rekao je Vučić.

Priština hoće da napadne sever Kosova i Metohije

Vučić tvrdi da Priština, koristi situaciju u Ukrajini, da bi vodila kampanju protiv Srbije, i da su laži da Srbija želi da napadne bilo koga, već upravo suprotno.

Priština je, ističe, ta koja hoće da napadne sever Kosova i Metohije, i priprema likvidaciju Srba, pod plaštom borme protiv kriminala, zbog čega ih je upozorio da to nikako ne čine.

Komentarišući izjavu Aljbina Kurtija da Beograd vodi agresivnu politiku, uz optužbe da Beograd može da izazove sukob, Vučić je rekao da je to smešno.

Kaže da je“na hiljade i hiljade“ laži objavljeno u svetskim medijima – kako Srbija negde nekoga napada.

Vučić je naglasio da, zapravo, Priština želi da prikrije nameru, a zapravo želi da kaže da hoće da napadnu sever Kosmeta.

„Oni pripremaju likvidacije naših ljudi na severu. Otvoreno to kažem. Upozoravam ih da to ne čine, pod plaštom bore protiv kriminala. Nemojte da ubijate ljude. Mi da ubijamo nikoga nećemo. Potrebni su nam mir i stabilnost“, poručio je Vučić.

Kaže da su mu poznati planovi Prištine i da ih moli da to ne rade.

„Molim ih da ne planiraju nikoga da hapse i ubijaju, samo zato što im smeta svako ko je slobodoumljiv, jer svako čim je Srbin on je kriminalac. Koristiće sve političke patrklje u Beogradu da te ljude označe kao najgore“, tvrdi Vučić.

Podsetio je da se govorilo da će Srbija da vodi i rat u Bosni i Hercegovini, što se, ističe, ispostavilo kao netačno.

„Lagali su narod, i tako stalno. Oni pokušavaju da iskoriste situaciju u Ukrajini, da bi vodili kampanju protiv Srbije. To rade već 170 dana i nastaviće da rade“, rekao je Vučić na konferenciji za medije.

Ime mandatara nakon povratka iz Brisela“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će se mandatar za sastav nove Vlade Srbije znati dan ili dva posle sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem 18. avgusta u Briselu.

Kako je rekao, „mandatar neće dugo da radi svoj posao“, odnosno brzo će predložiti Vladu.

„Mislim da će pre kraja avgusta da bude u Skupštini. Inače, rok za sastav Vlade je 2. novembar. Da li će da bude 28. ili 29, važno da bude dobra Vlade“, poručio je Vučić.

Istakao je da će razgovarati sa predsednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem kao „potencijalnim koalicionim partnerom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari