Vučić: Prosečna plata 2025. godine 1000 evra, prosečna penzija oko 450 evra 1Foto: Printscreen / TV Pink

Vučić najavio da će 27. maja biti održana Skupština SNS, a da će on kao predsednik zbog programa „Srbija 2025“ i sačinjavanja programa „Srbija 2030“ obilaziti opštine po Srbije kako bi im objašnjavao program.

Vučić je naveo da su ispali nepravedni prema penzionerima, jer penzije nisu pratili plate, te da im je namera da do kraja 2025. prosečna penzija bude najmanje 450-460 evra, a da prosečna plata dođe do 1000 evra.

Nada se podršci koaliconih partnera u tom pogledu „bar dok ne budemo imali izbore, a onda kud koji mili moji, neko u opoziciju, a neko u vlast“.

Kaže da se nada da će naći minimum da sarađuju još neko vreme.

Naveo je i da svi beže od poljoprivrede i stočarstvo, ali da se zato tu ljudima mora omogućiti veća zarada.

Upitan za iskopavanje litijuma i bora u Srbiji rekao je da je jedini koji o tome govori jer drugi brinu za svoje karijere, i da su Rokfelerovi i druge fondacije uložile novac kako bi Srbiju ubedila da ne iskopava litijum, a da sada i Nemačka iskopava litijum, kao i da smo mi izgubili šansu da iskoristimo komparativnu prednost.

Rekao je da Srbija ima mnogo veća nalazišta zlata nego što je ono u Žagubici.

Govoreći o ratu u Ukrajini rekao je da očekuje eskalaciju sukoba i da će strani tenkovi u Ukrajini doneti podršku Ukrajincima ali ne dovoljna, te da očekuje i slanje aviona F-19 Ukrajincima što će dovesti „do potpuno nekontrolisane eskalacije sukoba“.

„Očekujem mnogo loših vesti zato je važno da naše uže interese stavimo po strani, bar narednih nekoliko meseci“, rekao je predsednik.

„Meni je poslednji mandat, ostalo mi četiri godine do kraja, a šta ja da čuvam… Onda će svi da dođu na moje pozicije, pa će mi reći što nisi govorio glasnije. I to što će me napadati razni aktivisti plaćeni spolja…“, rekao je on.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari