Vučić o izjavi Milana Radoičića: Video sam u skraćenoj verziji, da li će tužilac da ga goni to nije pitanje za mene 1Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je izjavu Milana Radoičića „video u skraćenoj verziji“ i ponovio da će morati da se odazove pozivu državnih organa.

„Tek ću da pročitam pismo. Siguran sam da organi moraju da postavljaju pitanja, da li će tužilac da ga goni to nije pitanje za mene. Prvo ide po proceduri, to je ono što znam, ako je neko mislio da će on da beži ili da se krije. On se time ponosi, ne mislim da neko ima pravo nekoga da ubije, moraće neka pitanja da se postave, možda nije učestvovao u tom delu, to je pitanje za tužilaštvo. Znam da policija mora da prikupi informacije, pa dolazi tužilac koji donosi odluku“, rekao je Vučić a piše N1.

Podsetimo, doskorašnji potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić preuzeo je na sebe celokupnu odgovornost za dešavanja u selu Banjska na severu Kosova, navedeno je u izjavi koju je medijima pročitao njegov advokat Goran Petronijević.

Dodao je i da je razgovarao sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom.

„Ne lak razgovor sa Blinkenom, nekoliko stvari oko kojih smo se saglasili, nekoliko oko kojih nismo. Potrebna je deeskalacija, veća uloga Kfora, Srbija će tu ulogu uvek podržati, voleli bismo da je ona isključiva posebno na severu, negirao sam neistine koje govore o najvišem stepenu borbene gotovosti naših snaga, što nisam potpisao, a nismo se saglasili o prirodi onoga što se dogodilo, posebno vezano za kosovski suverenitet. Na pitanje odakle nam priče, ne želim da govorim o tome, ali ne želim da bilo šta sakrivam, mi imamo dokaze da je najmanje jedno, a moguće dva lica hladnokrvno likvidirana. Predali se, a onda su sa male udaljenosti likvidirani“, istakao je predsednik Srbije.

Kaže i da je američki sekretar govorio i o mogućim merama „ako se ne budemo ponašali na odgovarajući način“.

„Ja sam rekao vi ste sila, ja sam protiv toga, to je loše. Moramo da se držimo istine“, rekao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari